Yrittäjien oma facebook ryhmä goes live!

Comment

Yrittäjien oma facebook ryhmä goes live!

Asiat menee hassususti eteenpäin kun on aikaa miettiä asioita ja päätä saa vähän lepuuttaa.

Tämä on kesäloman toinen tuotos aloitatriathlon.com lisäksi. Yhteisömme on kasvanut vuoden aikana sellaisiin mittoihin, että oli aika ottaa seuraavat askeleet kohti ihan aikuisten oikeaa juttua. Se mitä juttua, on vieläkin hiukan pimennossa. Askel on kuitenkin suuri ja uskon, että oikeaan suuntaan. 

Yrittäjien facebook ryhmä on saanut oman blogin. Ajatus on se, että blogi kerää yhteen ryhmän sisältöjä joista voidaan myös ryhmässä keskustella. Näin saadaan keskusteluun ulottuvuutta ja syvyyttä.

On ollut mahtava päästä rakentamaan näin mahtavaa yhteisöä ja uskon, että sama meno jatkuu. Reilun vuoden mittainen tie ei vielä ole ollut pitkä mutta uskon, että jatkossa tie on vielä entistä pidempi ja mahtavampi - vain positiiviessa mielessä.  FB yrittäjät goes live täällä --> www.fbyrittajat.com 

Happy Trails!

-J

Comment

Kesäloman tulos - aloitatriathlon.com

Comment

Kesäloman tulos - aloitatriathlon.com

Kesälomakriisi. Jotain tarttis tehdä. Jotain järkevää mutta semmosta joka palauttaa. Semmosta joka saa ajatukset pois töistä ja kaikesta arjen hulinasta. No rehellisesti sanottuna en siinä ihan 100% onnistunut mutta omasta mielestäni voin kuitenkin antaa itselleni vähän krediittiä. 

Sain aikaan jotain muutakin kuin pelkästään sohvalla makaamista. Kaikki tietää, että liikkua pitäisi enemmän - ei vaan jaksa. On arki ja kiire. On työt ja kaikki muut ja rahaakaan ei ole tapeeksi. No, taisi olla tiistai ilta kun söin dinneriksi ison lautasellisen kanapastaa.

Olimme keskutelleet tästä "jotain pitäisi tehdä" asiasta jo useamman kerran. Siinä samassa kun podin ähkyäni, Mirva totesi "Aletaanko reenaamaan maratonille?". Johon suoraan vastasin, että "Ei helkutissa, inhoan juoksemista! Miten olisi uinti, jos alettaisi uimaan?" Tätä vastausta hän ei kuitenkaan sulattanut, joten pyrin etsimään sopuratkaisun. Mietin ja mietin ja mietin, että mikä olisi jotain siltä väliltä - siinäpä se! "Aloitetaan Triathlon!" Mirva totesi!

Itsemme tuntien jotain tarttis tehdä. Niinpä ennen kuin huomasimmekaan olimme ilmoittautuneet ensimmäiseen triathlonkisaamme. Tämä on luonnollista, sillä ilman tavoitteita meitä on vaikea saada minnekään. Ja koska kaikki pitää vetää yli myös innostuksen puolesta aloimme opiskelemaan ja tutkimaan aihetta - miten aloittaa triathlon? Lopputulos oli se, että emme kovinkaan helposti löytänyt tietoa tämän mystisen lajin saloista selitettynä siten, että olisin saanut tarpeelliset perustiedot omalla kielelläni ja juuri aloittelijoille suunnattuna. Niin syntyi Aloitatriathlon.fi - koska aina voi vetää överimmäksi. 

Saapa nähdä, tuleeko minusta (kummastakaan meistä) koskaan "triathlonistia" - jääkööt se jokaisen itselle arvioitavaksi.

Koko setti löytyy täältä ja artikkelit saapuvat loppukesän aikana kun muutama triathlon on alla ja on jotain kerrottavaa! https://www.aloitatriathlon.com/

-J

Comment

Miten hallitsen asiakaskokemusta? - ilmainen asiakkaanmatka pohja

Comment

Miten hallitsen asiakaskokemusta? - ilmainen asiakkaanmatka pohja

Olen jo pitkään puhunut asiakkaan matkan analysoinnista ja sen ymmärtämisen tärkeydestä. Törmäsin kuitenkin aika usein siihen, että konkretia puuttui ja liikkeelle lähtö tuntui asiakkaille ja jopa itsellekin melko työläältä.

Tästä lähti ajatus liikkeelle, että tarvitsemme jonkin työkalun helpottamaan tätä työtä. Kyllä - Feedbackly hoitaa myös tätä tehtävää mutta se on keskittynyt enemmän tuon rakennetun asiakkaan matkan kehittämiseen. Tämänpä vuoksi tarvittiin vielä yksi pieni palanen siihen, että päästään alkuun. Helpoiten pääsisimme liikkeelle ihan excelillä. Niinpä sellainen toteutettiin.

Pohjaa käyttämällä, liikkeelle lähtö on helpompaa, nopeampaa ja pidät huolen siitä, että olet huomioinut tärkeimmät seikat asiakaskokemuksesi kehittämisessä. 

Linkattiin tuo asiakkaan matkan rakentamiseen tarkoitettu pohja Feedbacklyn sivuille tänne.

Tsemppiä kokemusten kehittämiseen!

-J

Linkki: http://blog.feedbackly.com/free-template-download-our-free-customer-journey-map-template/

Comment

Jaakko Männistö ainoana Suomalaisena arvostetulle asiakaskokemuksen ammattilaisten listalle

Comment

Jaakko Männistö ainoana Suomalaisena arvostetulle asiakaskokemuksen ammattilaisten listalle

HELSINKI (7. kesäkuuta 2018)

CX Network on maailman johtava ja suurin media, verkosto, tapahtumajärjestäjä ja tiedonlähde asiakaskokemuksen ammattilaisille ympäri maailman. CX Network listaa oman alansa kovimmat 30 tulevaisuuden lupausta 30 under 30 -listallaan. Listalle pääsi liike-elämän kovia nimiä muun muassa Facebookilta, CPSN:tlä ja Tescolta. Listalta löytyy myös omien yritysten perustajia ja alansa vahvoja vaikuttajia kuten suomalainen Jaakko Männistö.

“Huomasimme, että digitaalista liiketoimintaa ja asiakaskokemuskenttää muuttavat entistä enemmän nuoret ja kunnianhimoiset milleniaalit, joten on tarpeen nostaa näitä kykyjä esille.” Kertoo CX Networking marketing manager Sarah Lattouf.

Ryhmän valitsi satojen ehdokkaiden joukosta kolmihenkinen tuomaristo, joka haki alle kolmekymmentä vuotiaita jo nopeasti alalla menestyneitä ammattilaisia, joilla koetaan olevan suuri tulevaisuuden potentiaali. Turkulainen Jaakko Männistö valittiin listalle ainoana suomalaisena.

”Listalle pääseminen on suuri kunnia. Ei ole mitenkään itsestään selvää, että kun valitaan 30 maailman parasta, olisimme Suomesta jotenkin edellä tässä asiassa. CX Network on myös meidän alamme yksi arvostetuimmista toimijoista, joten kyllä tämä on aivan mahtavan iso asia!” Männistö kertoo.

Männistö on kasvuyritys Feedbacklyn perustaja ja toimitusjohtaja. Feedbackly on asiakaskokemuksen mittaamiseen, analysointiin, parantamiseen ja lisämyynnin tekoon tarkoitettu ”All-in-one” -palautetyökalu, joka toimii puhtaasti verkossa. Ohjelmisto toimii SaaS periaatteella ja tuo mukanaan useita hyötyjä sitä käyttäville yrityksille. Yritykset pystyvät keräämään tarkkaa tietoa asiakkaiden mielipiteistä kaikissa mahdollisissa palvelupolun kontaktipisteissä ja täten parantamaan asiakastyytyväisyyttä, kasvattamaan mitattavaa myyntiään sekä automatisoimaan sisäisiä prosesseja.

“Asiakaskokemuksen mittaaminen on myös selvästi kasvava trendi, ja yhä useammat yritykset haluavat tehdä siitä selvän kilpailuedun itselleen. Tämä ja meidän työmme on huomattu nyt myös kansainvälisesti!”, Männistö iloitsee.

Valintaan vaikutti myös se, että Männistö on myös Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja. Suomen Yrittäjillä on yli 115 000 jäsentä, mikä tekee siitä Suomen suurimman elinkeinoelämän järjestön. Se luo hyvän alustan myös oman alan vaikuttamisen suhteen ja verkostojen rakentamiseen.

“Tänä vuonna valinnoissa keskityttiin tuomaan yhteen nuoria innovaattoreita ja henkilöitä, jotka haluavat rikkoa sääntöjä ja muuttaa peliä. Ennen kaikkea fokuksessa on olleet tekijät, jotka ovat sitoutuneet urallaan luomaan parempia digitaalisia asiakaskokemuksia” Lattouf lisää.

Lisätietoja:

Jaakko Männistö, toimitusjohtaja
jaakko.mannisto@feedbackly.com
+358 44 348 8016
Kuvat: https://www.jaakkomannisto.com/read-me/
Listaus: https://register.cxnetwork.com/cx-network-30-under-30/
CX network: https://www.cxnetwork.com/

Feedbackly on monikanavaiseen asiakaskokemuksen mittaukseen erikoistunut start up yritys, jota käyttävät jo useat Suomen sekä maailman suurimmista organisaatioista kuten Kesko, Helsingin Kaupunki ja 7eleven. Feedbacklyn avulla pystyt keräämään asiakaspalautetta kaikissa palvelun kontaktipisteissä ja käännät asiakastiedon käytännöllisiksi toimenpiteiksi, markkinoinniksi ja viestinnäksi automaattisesti parantaen yrityksen myyntiä. Feedbackly on perustettu 2012 ja yrityksen pääkonttori on Helsingissä. www.feedbackly.com

Comment

Kuinka tiputtaa (golf)tasoitus alle vitosen?

Comment

Kuinka tiputtaa (golf)tasoitus alle vitosen?

Kesäkelejä odotellessa on hyvä aika ottaa filosofinen näkökanta Golffiin!

Kaiken muun hauskan ohella, yksi intohimoistani on myös golf. Ja jotta elämä ei kävisi tylsäksi niin myös opetan jonkin verran ja löytänyt peliin täysin uuden ulottuvuuden. Se, että joutuu oikeasti miettimään mikä toimii ja mikä ei toisen näkökulmasta ja näkee onnistumisen ilon ja ilmeen toisten ihmisten kasvoilla on hetken päästä ehkä jopa parempi tunne kuin se, että itse käy linttaamassa täydellised draivin.

Mutta, jengi yleensä kysyy, että "Miten helkutissa olet päässyt omaan tasoitukseesi? Ethän sä ole ammattigolffari!" Kyllä, tässä vaiheessa sydämmeni särkyy joka kerta. Niisk. Mutta ymmärrän mitä he tarkoittavat. Minun tasoitukseni on tällä hetkellä jotain 3 ja 5 viiden välillä. Muistaakseni 4,3 kesän päätyttyä. Jos joku jaksaa tarkistaa ja ilmoittaa niin korjaan tämän kohdan mielellään.

Niimpä aloin miettimään, että mitkä asiat ovat kaikista tärkeinpiä tasoituksen tiputusprosessissa kohti singeliä ja sen ali! Nyt ottakaa kauhtuneet vanhat käsitykset päästänne, ymmärtäkää, että tämä prosessi toimi minulle itselle ja saattaa sisältää vähän jopa ironiaa koska olen melkein nämä kaikki virheet itse tehnyt. Älä siis tee kuten minä tein vaan tee kuten minä sanon!

Olen jokaiseen kohtaan liittänyt kolme asiaa jotka sinun tulee opetella / tehdä / muistaa erityisesti. Mutta näin se lähtee. Kuinka tiputtaa tasoitus alle vitosen ja mikä on tärkeää kussakin tasoituksen tiputuksen vaiheessa?

+ 54

 • Lyö palloja (+10 000)
 • Puttaa (+10 000)
 • ÄLÄ OSTA MAILOJA vaan käy ALKEISKURSSI

Noin, helppoa kuin heinän teko. Mene rangelle ja lyö. Mene putti griinille ja lyö. Yleensä mitä ihmiset tekee ensimmäisenä: ostaa kalliit mailat, ostaa pelioikeus, ostaa pelivaatteet, ostaa Audin jotta voi mennä kentälle, juo kaljaa klubilla ja pahimmillaan ostaa mäkin golf kentältä. Ja tämä kaikki vain huomatakseen, että ei osaa pelata ja alkaa vituttaan. Näin saadaan tasoitus pois tuosta 54stä.

36

 • Puttaa (+10 000)
 • Osta HELPOT MAILAT
 • Opettele katsomaan palloon.

Next step eli 36! Pääset vihdoin "oikeille" kentille pelaamaan ja et ole enää klubin pahin tuuppari. Aina löytyy joku joka tuuppaa sinua pahemmin. Voit siis ottaa rennosti! EI! Mene putti griinille ja puttaa itsesi hengiltä. Mikään ei ketuta enempää kuin se, että olet ensimmäistä kertaa puttaamassa paria (tai böröä), ja se tapahtuu jossain tässä kieppeillä, ja lopulta puttaat 7 kertaa kahdesta metristä koska "Ei vaan kulje tänään". Tässä vaiheessa olet varmaan myös jo oppinut hiukan omasta lyönnistäsi ja itsestäsi golffarina, joten on hyvä aika investoida hiukan mailoihin.

"Ei vaan kulje tänään" -kaikki golffarit aina

Hanki HELPOT mailat ja kysy ammattilaiselta mitä se tarkoittaa. Unohda ne iänikuiset jaarittelut "Tigerikin on pelannut näillä" ja hanki oikeasti anteeksi antavat kepit. Ja seuraava steppi on jotain mitä itse en oikein vieläkään osaa - katso sitä hiton palloa kun lyöt. Opin tämän ehkä jossain 5-10 välissä itse ja voin kertoa, että helpommallakin ois päässyt. Mieti aina, että sinun tulee nähdä löyntisi jälki ja laskea montako kolikkoa lyöntijälkeen mahtuu ennen kuin katsot pallon perään.

22

 • Opettele chippaamaan rauta 8lla ja 7lla (Jätä lob wedge laukkuun!)
 • Pelaa PALJON
 • Älä ole tyhmä

Tässä vaiheessa jokainen golffari ajattelee viimeistään ensimmäisen kerran "Minähän osaan pelata!". Siitä yleensä seuraa (varsinkin miehillä, luoja tietää miksi) se, että jokaisella par kolmosellakin vedetään bägistä draiveri ja sitten ihmetellään kun pallo on kauempana reikää kuin ennen lyöntiä. Opettele pelaamaan fiksusti ja hallitusti. Tarkoitus ei ole olla ottamatta riskiä kokonaan tai alkaa seiftaamaan täysin vaan ottaa tyhmät virheet pois. Ei, se pallo ei mene puusta läpi sillä puu ei ole "90% ilmaa" vaan se PUUTA! 

Tämä meneekin samaan kategoriaan. Unohda wedget. Sandillä et lyö mistään muualta kuin hiekasta. Piste. Kaikki muut lyönnit max pitcheri. Et osaa lyödä wedgeillä, älä lyö niillä, lyö rauta kasilla, sen osaat! Näiden ansioista tasoituksesi tulee suhisten alas.

12

 • Hanki helpommat mailat
 • Kokeile, hae tuntumaa ja hassuttel
 • Hanki apua
 • Lähde lenkille

Armon numero 12. Nyt jokaisella alkaa jo singeli häämöttämään ja olo on vähintään kuin ben hoganilla. Tähän mennessä olet varmaan ostanutkin jo ne ben hoganin vanhat bleidit, uudet taotut titut tai pidennetyllä varrella olevan ammattilaisen driverin. Jep saman tien vaihtoon. Et ole vielä ammattilainen ja ainoa asia mitä nämä "Huippu stagat" sulle tekee on hajottaa sun pelin koska et osu palloon. Eli yhä, muista tarkistaa, että et pelaa liian vaikeilla välineillä. Toisekseen harva pääsee alle 10 tasurin ilman minkäänlaista apua - itse opin tämän vaikeimman kautta. Ota siis PRO avuksi ja lopeta vikinä. Ja sitten tärkein. Suurinpia syitä miksi jengi ei pääse alle 10 tasurin on vain se fakta, että toistetaan samoja vanhoja juttuja (ja virheitä) uudelleen ja uudelleen. On aika löytää jotain uutta ja saada pelistä erilainen ote. Pelaa kierros vain kahdella mailalla. Opette lyömään lobbi rauta nelosella ja vedä Happy Gilmoret. Näin saat täysin uuden tuntuman peliin ja yhtäkkiä huomaatkin pystyväsi chippaamaan puukolmosella ja avaamaan 180m pitcherillä. Neat hein?

Ainiin ja jos meinaat pelata ja pysyäkkin singelissä, ikävä kyllä se tarkoittaa yleensä myös jo keholta suorituskykyä. Eli kuntoile, venyttele ja pidä kehostasi huolta. Muuten se ei jaksa tarpeellista määrää harjoittelua tai kierroksia, jotta tulosta syntyisi.

8

 • Master your wedges - valitse luottowedgesi
 • Keskity löymään pitkälle
 • Puttaa (Miljoona kertaa)

Oh the glory - olet saapunut golffareiden kermaan, tuohon valiojoukkoon eli olet singeli pelaaja! Tähän kastiin pääseekin vain noin 1% kaikista golffareista! On sanomattakin selvää, että tämän pisteen yli päästäkseen pitää pelata paljon ja harjoitella paljon. Mutta itsellä seuravalle stepille pääsyn ratkaisi nämä asiat. 

Opettele pelaamaan wedgeilläsi. Nyt on hyvä aika ottaa bägiin lob wedge ja alkaa menemään syvemmälle wedgien sielunelämään. Itseasiassa valitse lempi / luottowedgesi ja mene sen kanssa naimisiin. Tähän asti olet rekisteryöidyssä parisuhteessa ainoastaan putterisi kanssa. Nyt moniavioon ja wedge mukaan. Nyt vasta ensimmäistä kertaa sillä, että lyöt pitkälle alkaa olemaan merkitystä tulokseesi. Saat paikkoja tehdä tulosta enemmän ja enemmän pirkkuja. Eli opettele lyömään myös pitkälle. Kokeile josku lyödä TÄYSILLÄ! Saatat yllättyä kuin hyvältä se tuntuu! ;) Mitä lähemmäs nollaa mennään, sitä suurempaa rooliin puttaaminen tulee. Eli nyt puttaa miljoona kertaa.

5

 • Chippaa wedgeillä
 • Opiskele. Opiskele.
 • Valitse pallo
 • Puttaa (Kaziljoona kertaa)

Näin. Helppoa eikö? Opettelet vain chippaamaan! Noh nyt alamme olemaan pelissä jo niin pitkällä, että tuntuma, spin ja muut höpöhöpöt alkavat oikeasti olemaan tärkeitä. Nyt mennään henkimaailman juttuihin. Jos sinun fysiikka on antanut myöden tähän asti, pärjäät sillä pidemmällekkin. Itsellä iso muutos kaikessa tapahtui 5 kohdalla. Piti nimittäin alkaa opiskelemaan millä hitolla tätä nyt ruuvataan alemmas. Ahmi kirjallisuutta ja hyödynnä aiemmin mainitsemaani PROta ja kokeile vaikka opettaa muita. Opit itsekkin täysin uusia juttuja. 

Henkimaailman hommia. Olet jo rekisteröinyt parisuhteesi putterin sekä wedgen kanssa, nyt on lasten aika. Kun katsot putteria ja wedgeä pitää tulla "Hole in one par 4lla" olo. Kun otat pallon käteen ja kopautat sitä pari kertaa etuhampaaseen vienosti pitää tulla samanlainen olo kuin silittäisi oman vauvan  pyllyä (tai mistä minä tiedän - ei minulla lapsia ole.) Eniei, you got the point. Sinun täytyy luottaa pelivälineeseesi - 100%. Jos peli ei kulje, heitä pallo helkkariin ja etsi toinen (Helpompi ja halvempi kuin mailja ;) ) 

Niin ja puttaa ihan helvetisti - tästä ei pääse. Sori.

Alle 3

Jos joku tietää niin minä mielellään kuulisin sillä 15 vuotta golffia takana ja ei mitään hajua miten tuonne lykitään. Arvostan jos joku sen kertoo! 

Kesäkelejä odotellessa!

Comment

Asiakaspalvelun (ja yrittämisen) ihana paskuus.

Comment

Asiakaspalvelun (ja yrittämisen) ihana paskuus.

Hukkasin mun lempifarkut!

Olin koko edellisen viikon reissussa ja asuin hotellissa Helsingissä. Sitten, eilen laukkua purkaessani kotona huomasin, että farkut ovat poissa! Poissa!

"Prkl, jätin ne kiireessä siihen oven päälle!" -muistin ja mietin mitä tehdä. No puhelu hotelliin tietty, että jos voisivat lähettää tai edes voisin jossain vaiheessa noukkia - olivathan ne lempifarkut.

Puhelu oli pitkälti normaalin kaltainen aspapuhelu, itse en mitään virhettä luonnollisesti ollut tehnyt ja vähän tiukkaankin sävyyn vaadin johtajatason selvitystä siitä, miten mun farkut on voinut jäädä sinne. Alkoi lämpötila nousta.

Lopulta lupasivat tarkistaa asian ja palata minulle mahdollisimman nopeasti. Odottelin puoli tuntia, odottelin tunnin. Mitään ei kuulunut. Hermostuneesti kävelin kotona käytävää edes takaisin. Soitin uudelleen - olihan ne lempi farkkuni.

Pahoitteluiden kera sain kuulla, että tämän varsin tasokkaan hotellin ammattitaitoinen henkilökunta ei ollut onnistunut paikallistamaan farkkujani. Tätä en luonnollisesti sulattanut vaan aloimme käymään kokonaisuutta läpi. Taidettiin todeta siivojakin jo heikomman moraalin omaavaksi työntekijäksi ja suoraa palautetta annettiin johtoa myöten. Lopulta keskustelu ohjattiin johtoportaalle.

Kolmannen puhelun kohdalla, lopulta kaiken tiukkasävyisen palautteen keskellä asiakaspalvelija kysyi varovaisesti: "Olisiko mitenkään mahdollista, että teillä on nämä kyseiset housut jalassa?". Johon luonnollisesti olin lataamassa suorat sanat. "Enhän minä nyt niin tyhmä ole, että tänne soittelen etsimäni farkut jalassa!"

Ja onnekseni en kerennyt mitään sanoa - katsoin peiliin ja siinähän ne möllötti. Omissa jaloissa. Seurasi hiljaisuus. Aspa: "Haloo?"

Minä: "Voi prkl, mmm joo housut löyty. Pahoittelut ja mukavaa päivän jatkoa" - johon aspa vastasi iloisesti "Eipä mitään, et ole ensimmäinen jolla näin on käynyt!" ja kiitti perään soitosta sekä totesi olleensa iloinen, että housut löytyivät.

Pyysin vielä anteeksi, katsoin peiliin ja totesin itsekseni: "Onneksi on kohta viikonloppu!". En vähään aikaan ole itseäni tuntenut niin typeräksi. 

Jokainen meistä tietää ja ymmärtää, että aspa tilanteissa vika on oikeasti asiakkaan 90% kerroista mutta silti se on meidän työ ratkaista heidän ongelmansa! Siitähän se arvo koostuu. Kiitos tuolle ammattilaiselle puhelimen toisessa päässä, että jaksoi mun paskan jauhantaa ja lopulta uskalsi ratkaista mun ogelman.

Ei varmaan ensimmäinen kerta kun näin käy. Joten tsemppiä kaikille teille, jotka teette asiakaspalvelu duunia (eli käytännössä jokainen yrittäjä). Se, että asian pystyy hoitamaan ammattimaisesti vaikka langan toisessa päässä onkin mun kaltasia urpoja on juuri se juttu minkä vuoksi tulen asiakkaaksi toistekkin!

Tämä sai itseni taas hiukan enemmän ymmärtämään laadukkaan asiakaspalvelun tarvetta ja sitä, että siinä vaiheessa kun asiakkaat lopettaa soittelun, avun pyytämisen ja kiukuttelun olet kouluttanut hänet niin hyvin, että kohta hän ei enää sinua tarvitsekkaan. Ollaan siis kiitollisia jokaisesta asiakkaasta (jopa minusta) ja etsitään niiden hukkuneet housut, siitähän meille yrittäjille maksetaan.

Asiakaspalvelu kuin myös yrittäminen ei ole aina helppoa, eikä kivaa ja joskus jopa aika paskaa. Mutta lopulta jos hommat hoitaa hyvin, kääntyy se paskakin ihanuudeksi!

Tsemiä jokaisen viikoloppuun - maanantaina pääsen taas teidän asiakkaiksi, odottakaa sitä innolla! ;)

- J

Comment

Idea myytävänä

Comment

Idea myytävänä

Jaakko Männistö keksii, innostuu ja kokeilee. Jos menee pieleen, hän kokeilee jotain muuta.  Nuorella miehellä on takana jo kymmeniä projekteja. Innovoija on hänen mielestään ”paska sana”.

Julkaistu Turun Sanomien Talous liitteessä 30.1.2018.

"Innovaatiolla ei ole arvoa, jollei sitä kaupallisteta ja viedä ihmisten elämään. Yrittäjä on aina uuden luoja. Monen yrityksen arvona on olla innovatiivinen, mutta se ei riitä. Minä olen tekijä. Haluan tehdä asioita ja innostaa muita."

Tällä hetkellä Männistöllä on monta rautaa tulessa. Hänen suurin yrityksensä, Feedbackly, kerää hymynaamoja eli mittaa asiakaskokemusta eri kanavissa ja analysoi sitä. Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana hän haluaa tehdä Suomesta paremman paikan yrittää. Lisäksi hautumassa on ”muutama muu markkinoinnin teknologiaan ja konsepteihin keskittyvä yritys”, joista hän ei vielä halua avautua. Hän kirjoittaa myös kirjaa ja luennoi esiintymisestä. 

"En ole sellaista paikallaan istuvaa sorttia, vaan pidän eri asioiden tekemisestä. Järjestötyö on minulle vastapainoa yrityksen pyörittämiselle. Tykkään innostaa myös muita ja haen ideoille koko ajan uusia tekijöitä. Yksinään en mitenkään voi, enkä halua toteuttaa kaikkea."

Yrittäjähenkisyyden Männistö on perinyt kotoa. Sen sijaan avoimuutta hän on etsinyt. Ujona pohjalaisena tuppisuuna hän lähti Brasiliaan vaihto-oppilaaksi. Sieltä palasi jo huomattavasti sosiaalisempi, surffausta harrastava maailmankansalainen. Esiintymistaidot hän on opetellut esiintymällä. 

"Olen oppinut, että menestys riippuu siitä, osaatko myydä omat ideasi eteenpäin. Työ on arvotonta, ellet osaa kertoa siitä."

Männistön työ on kommunikointia, esiintymistä ja innostamista. Hän poimii hyviä liikeideoita ja etsii niille tekijöitä.  

"Innostun myös muiden jutuista ja edistän niitä. Olisi aika rajoittunutta nauraa vain omille vitseilleen, hän murjaisee."

Yrittäjyys ei Männistön mielestä ole luonnekysymys, vaan yrittäjiä on kaikenlaisia: eteenpäin meneviä, näkyviä, hiljaisia. Uskalluskaan ei ole yhdistävä tekijä. Monissa ammateissa vaikka kosmetiikka-, parturi- tai maatalousalalla, yrittäjyys saattaa olla ainoa mahdollisuus työllistyä. 

Suomi on Männistön mielestä ihan hyvä maa yrittää, mutta parannettavaakin löytyy. 

"Asenne on paljon muuttunut. Lapsena, kun sanoin olevani yrittäjäperheestä, olin varas ja roisto. Nyt sentään henkisesti kannustetaan, järjestelmä ei vaan vielä tue täysillä. Esimerkiksi yrittäjän perheenjäsenen yrittäjästatus on käsittämätön. Jos viraston työntekijä jää työttömäksi ja on metsurin kanssa naimisissa, niin hänen pitää muuttaa pois kotoa, että saa työttömyyskorvausta.  Yrittäjät eivät ole mitenkään tasavertaisessa asemassa työntekijöiden kanssa. He ottavat riskiä työllistääkseen itsensä ja sitten heitä rangaistaan. Pk-yritykset on Suomen suurin työllistäjä."

Männistö näkee, että jatkossa yrittäjämäinen toiminta tulee lisääntymään ja rajat hämärtyvät työntekijyyden ja yrittämisen välillä. Uusia pelisääntöjä tarvitaan. 

"Tällä hetkellä verottajakin on vähän pihalla, miten toimitaan esimerkiksi laskutuspalveluiden kautta toimivien kanssa."

29-vuotiaalla Männistöllä on Feedbacklyn palkkalistoilla 5-10 henkilöä ”laskentatavasta riippuen”. Yksi heistä on Meksiko Cityssä, yksi Barcelonassa ja loput Helsingissä. Hänestä yrityksen tärkein voimavara on työntekijät. Yrityksen tulee pitää heistä huolta, ei järjestelmän. Siksi hän ei usko yleissitoviin sopimuksiin, vaan työpaikkakohtaiseen neuvottelemiseen.  

"Koska en ole mikään ammattijohtaja, joudun keskustelemaan. Luotan siihen, että jengi on meillä sitä varten, että se tekee tiimillä töitä. Ei siinä ole haittapuolia, ettei tiedä itse ihan kaikkea."

Männistö kävi Brasiliassa toisenkin kerran, kauppatieteen opintoja suorittamassa. Hihaan tarttui jotain muutakin kuin markkinoinnin neljä peetä. 

"En varmaankaan ole kovin tyypillinen suomalainen. Avoimuus on minulle iso arvo. Ei ole kenellekään haittaa, jos puhutaan, ollaan iloisia ja ystävällisiä.  Silloin ongelmat voidaan ratkaista." 

Moderoimansa yrittäjät Facebook-ryhmän kautta hän kohtaa noin 10 000 suomalaista yrittäjää. Verkostoituminen ei Männistöstä haise pahalle, vaan on tärkeää ja arvokasta. 

"Pitää olla pyyteettömästi valmis jakamaan omastaan. Jos haluat tutustua ihmisiin sellaisina kuin he ovat ja autat heitä, tulee se vuosien päästä takaisin. Ei ystävyydestäkään kukaan odota hyötyvänsä."

Jaakko Männistö 

Profiili

 • Syntyi 5.8.1988
 • Perheeseen kuuluu avopuoliso, Mirva ja vanhuskoira, Nuppu
 • Valmistui kauppatieteen maisteriksi Turussa 2016
 • Asuu Turun keskustassa
 • Työskentelee Feedbacklyn ja Suomen Yrittäjien konttoreilla Helsingissä
 • Vapaa-aikana käy salilla, lenkkeilee ja golfaa
 • Puolison kanssa tekee arkisia asioita ja lyhyitä irtiottoja ulkomaille.
 • Käy ulkona syömässä, kävelee luonnossa ja purjehtii. 
 • Ei omista nappulaa, jossa olisi ”off”-asento.
 • Kertoo itsestään osoitteessa www.jaakkomannisto.com ja yrityksestään www.feedbackly.com
 • Unelmoi siitä, että Suomi olisi maailman paras maa yrittää ja että saisi kuvansa Forbesin kanteen yrittäjänä.
 • Uskoo siihen, että ihmiset eivät muista, mitä teet tai sanot, vaan sen, mitä saat heidät tuntemaan. 

Julkaistu Turun Sanomien Talous liitteessä 30.1.2018.

Comment

Asiakaskokemuksen mittaaminen vie yritystä oikeaan suuntaan

Asiakaskokemuksen mittaaminen vie yritystä oikeaan suuntaan

Otin osaa tuossa alkusyksystä OP:n 100 -oppia yrittäjälle kampanjaan ja riipaisin muutaman videon heille. Tässä toinen videohaastatteluista tittelillä "Asiakaskokemuksen mittaaminen vie yritystä oikeaan suunntaan".

Asiakaskokemuksen mittaaminen sekä tiedon ja palautteen kerääminen asiakkailta on erityisen tärkeää aloittavalle ja kasvavalle yritykselle, korostaa Feedbackly Oy:n perustaja Jaakko Männistö. Asiakkailta saadun tiedon avulla yrityksen liiketoimintaa voi hioa ja ohjata oikeaan suuntaan. Video kuuluu Yrittäjän 100 oppia –sarjaan.
Monessa pienyrityksessä uskotaan, että asiakaskokemusta voi mitata vain kalliiden ja monimutkaista järjestelmien avulla. Ei pidä paikkaansa, sanoo Feedbackly Oy:n perustaja Jaakko Männistö. Hän kertoo videohaastattelussa miten mittaaminen kannattaa aloittaa. Video kuuluu Yrittäjän 100 oppia –sarjaan.

Toimittaja Markku Rimpiläinen, video Mikko Peura

Alkuperäinen artsu

 

-J

Startup voi lähteä lentoon myös lainarahalla - OP media

Startup voi lähteä lentoon myös lainarahalla - OP media

Otin osaa tuossa alkusyksystä OP:n 100 -oppia yrittäjälle kampanjaan ja riipaisin muutaman videon heille. Tässä ensimmäinen tittelillä "Startup voi lähteä lentoon myös lainarahalla".

Aloittavalle startup-yrittäjälle löytyy jo monia erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, muistuttaa Feedbackly Oy:n perustaja ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Jaakko Männistö. Isoa pääomaa sijoittavaa rahoittajaa ei alkuvaiheessa välttämättä tarvita. Katso Yrittäjän 100 oppia –sarjaan kuuluvalta videolta millaisiin rahoitusmahdollisuuksiin jokaisen startup-yrittäjän kannattaa tutustua.

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä OP -media

-J

Henkilöbrändien Ö, Ä ja C

Comment

Henkilöbrändien Ö, Ä ja C

Jep olen samaa mieltä - otsikossa ei ole mitään järkeä. Mutta samalla tavalla ei ole myöskään henkilöbrändeissä. Henkilöbrändäämistä henkilö joko vihaa tai rakastaa ja hauskinta niissä on se, että niissä ei ole todellakaan mitään järkeä. Henkilöbrändit nimittäin rakentuvat outojen asioiden ympärillle mielenkiintoisimmat henkilöbrändit yleensä liitetään asioihin, joita ei vain voi keksiä - ja se tekeekin niistä niin ihania ja pelottavia sillä parhaat henkilöbrändit ovat aitoa itseään eli sinua. 

Jos henkilö brändit voi olla laidasta laitaan niin pirukaan niitä silloin rakenna tai hallitse? Väärin! Vaikka jokainen henkilö on erilainen, on henkilöbrändeissä kuitenkin tietty kaava. Ja sen kaavan löytäminen on aina tärkeää. On olemassa siis prosessi jota seurata ja tärkeimmät pointit mitä huomioida, jotta onnistut.

Tässä slidedekissä vähän hajua ja ajateltavaa siitä mistä tässä kaikessa on oikein kysymys. Ja toivottavasti kun nälkä kasvaa niin lue lisää tai ota yhteyttä niin jutellaan. Rock Rock!

Slideshare:

Comment