Miten tunnekokemusta mitataan liiketoiminnassa?

Tunnekokemuksen mittaaminen liiketoiminnassa on tärkeää ymmärtääkseen asiakkaiden tarpeet ja mielipiteet. Se antaa yritykselle tietoa siitä, miten heidän tuotteensa tai palvelunsa koetaan asiakkaiden toimesta, ja auttaa heitä parantamaan niitä ja näin ollen kasvattamaan myyntiä ja liiketoimintaa.

Yksi tunnekokemuksen mittaamisen käytetyimmistä menetelmistä on kyselytutkimus. Tämä voi sisältää kysymyksiä koskien asiakkaan kokemuksia yrityksen tuotteista tai palveluista, ja niiden vaikutusta heidän tunteisiinsa. Kyselyt toteutetaan yleensä sähköisesti palautejärjestelmän tai asiakaspalautetyökalun avulla ja niiden avulla voidaan seurata asiakkaiden mielipiteitä ajan myötä.

Toinen menetelmä on havainnointi. Tämä voi sisältää yrityksen edustajan seuraamasta asiakkaiden käyttäytymistä tai reaktioita yrityksen tuotteisiin tai palveluihin. Havainnointi voidaan suorittaa esimerkiksi myymälässä, tapahtumassa tai verkossa. Havainnointi vaikeuttaa se, että sen kautta on vaikea saada standardoitua dataa.

EVI® eli Emotional Value Index on standardoitu menetelmä arvioimaan ihmisten tunnekokemuksia ja tunteita. Se perustuu ajatukseen, että ihmiset tekevät päätöksiä tunteiden perusteella ja että tunteet vaikuttavat merkittävästi kuluttajien käyttäytymiseen. EVI®-mittari käyttää erilaisia kysymyksiä sekä avointa palautetta arvioimaan tunteita koskien esimerkiksi brändiä, tuotetta tai palvelua.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä menetelmistä, joilla tunnekokemuksia voidaan mitata liiketoiminnassa mutta erityisesti EVI® on markkinoiden käytetyin sen helppokäyttöisyyden ja ymmärretäävyyden vuoksi. Käytetty datan keräysmenetelmä riippuu yrityksen tarpeista ja tavoitteista. Tärkeintä on, että yritys käyttää kattavia ja luotettavia menetelmiä, jotta saadaan tarkkoja tuloksia ja voitaisiin tehdä tietoon perustuvia päätöksiä.

-J

Previous
Previous

Mistä kaikki CX ammattilaiset nyt puhuvat - Tunnekokemus?

Next
Next

Miksi tunteiden mittaaminen liiketoiminnassa on niin tärkeää?