Kuinka tiputtaa (golf)tasoitus alle vitosen?

Comment

Kuinka tiputtaa (golf)tasoitus alle vitosen?

Kesäkelejä odotellessa on hyvä aika ottaa filosofinen näkökanta Golffiin!

Kaiken muun hauskan ohella, yksi intohimoistani on myös golf. Ja jotta elämä ei kävisi tylsäksi niin myös opetan jonkin verran ja löytänyt peliin täysin uuden ulottuvuuden. Se, että joutuu oikeasti miettimään mikä toimii ja mikä ei toisen näkökulmasta ja näkee onnistumisen ilon ja ilmeen toisten ihmisten kasvoilla on hetken päästä ehkä jopa parempi tunne kuin se, että itse käy linttaamassa täydellised draivin.

Mutta, jengi yleensä kysyy, että "Miten helkutissa olet päässyt omaan tasoitukseesi? Ethän sä ole ammattigolffari!" Kyllä, tässä vaiheessa sydämmeni särkyy joka kerta. Niisk. Mutta ymmärrän mitä he tarkoittavat. Minun tasoitukseni on tällä hetkellä jotain 3 ja 5 viiden välillä. Muistaakseni 4,3 kesän päätyttyä. Jos joku jaksaa tarkistaa ja ilmoittaa niin korjaan tämän kohdan mielellään.

Niimpä aloin miettimään, että mitkä asiat ovat kaikista tärkeinpiä tasoituksen tiputusprosessissa kohti singeliä ja sen ali! Nyt ottakaa kauhtuneet vanhat käsitykset päästänne, ymmärtäkää, että tämä prosessi toimi minulle itselle ja saattaa sisältää vähän jopa ironiaa koska olen melkein nämä kaikki virheet itse tehnyt. Älä siis tee kuten minä tein vaan tee kuten minä sanon!

Olen jokaiseen kohtaan liittänyt kolme asiaa jotka sinun tulee opetella / tehdä / muistaa erityisesti. Mutta näin se lähtee. Kuinka tiputtaa tasoitus alle vitosen ja mikä on tärkeää kussakin tasoituksen tiputuksen vaiheessa?

+ 54

 • Lyö palloja (+10 000)
 • Puttaa (+10 000)
 • ÄLÄ OSTA MAILOJA vaan käy ALKEISKURSSI

Noin, helppoa kuin heinän teko. Mene rangelle ja lyö. Mene putti griinille ja lyö. Yleensä mitä ihmiset tekee ensimmäisenä: ostaa kalliit mailat, ostaa pelioikeus, ostaa pelivaatteet, ostaa Audin jotta voi mennä kentälle, juo kaljaa klubilla ja pahimmillaan ostaa mäkin golf kentältä. Ja tämä kaikki vain huomatakseen, että ei osaa pelata ja alkaa vituttaan. Näin saadaan tasoitus pois tuosta 54stä.

36

 • Puttaa (+10 000)
 • Osta HELPOT MAILAT
 • Opettele katsomaan palloon.

Next step eli 36! Pääset vihdoin "oikeille" kentille pelaamaan ja et ole enää klubin pahin tuuppari. Aina löytyy joku joka tuuppaa sinua pahemmin. Voit siis ottaa rennosti! EI! Mene putti griinille ja puttaa itsesi hengiltä. Mikään ei ketuta enempää kuin se, että olet ensimmäistä kertaa puttaamassa paria (tai böröä), ja se tapahtuu jossain tässä kieppeillä, ja lopulta puttaat 7 kertaa kahdesta metristä koska "Ei vaan kulje tänään". Tässä vaiheessa olet varmaan myös jo oppinut hiukan omasta lyönnistäsi ja itsestäsi golffarina, joten on hyvä aika investoida hiukan mailoihin.

"Ei vaan kulje tänään" -kaikki golffarit aina

Hanki HELPOT mailat ja kysy ammattilaiselta mitä se tarkoittaa. Unohda ne iänikuiset jaarittelut "Tigerikin on pelannut näillä" ja hanki oikeasti anteeksi antavat kepit. Ja seuraava steppi on jotain mitä itse en oikein vieläkään osaa - katso sitä hiton palloa kun lyöt. Opin tämän ehkä jossain 5-10 välissä itse ja voin kertoa, että helpommallakin ois päässyt. Mieti aina, että sinun tulee nähdä löyntisi jälki ja laskea montako kolikkoa lyöntijälkeen mahtuu ennen kuin katsot pallon perään.

22

 • Opettele chippaamaan rauta 8lla ja 7lla (Jätä lob wedge laukkuun!)
 • Pelaa PALJON
 • Älä ole tyhmä

Tässä vaiheessa jokainen golffari ajattelee viimeistään ensimmäisen kerran "Minähän osaan pelata!". Siitä yleensä seuraa (varsinkin miehillä, luoja tietää miksi) se, että jokaisella par kolmosellakin vedetään bägistä draiveri ja sitten ihmetellään kun pallo on kauempana reikää kuin ennen lyöntiä. Opettele pelaamaan fiksusti ja hallitusti. Tarkoitus ei ole olla ottamatta riskiä kokonaan tai alkaa seiftaamaan täysin vaan ottaa tyhmät virheet pois. Ei, se pallo ei mene puusta läpi sillä puu ei ole "90% ilmaa" vaan se PUUTA! 

Tämä meneekin samaan kategoriaan. Unohda wedget. Sandillä et lyö mistään muualta kuin hiekasta. Piste. Kaikki muut lyönnit max pitcheri. Et osaa lyödä wedgeillä, älä lyö niillä, lyö rauta kasilla, sen osaat! Näiden ansioista tasoituksesi tulee suhisten alas.

12

 • Hanki helpommat mailat
 • Kokeile, hae tuntumaa ja hassuttel
 • Hanki apua
 • Lähde lenkille

Armon numero 12. Nyt jokaisella alkaa jo singeli häämöttämään ja olo on vähintään kuin ben hoganilla. Tähän mennessä olet varmaan ostanutkin jo ne ben hoganin vanhat bleidit, uudet taotut titut tai pidennetyllä varrella olevan ammattilaisen driverin. Jep saman tien vaihtoon. Et ole vielä ammattilainen ja ainoa asia mitä nämä "Huippu stagat" sulle tekee on hajottaa sun pelin koska et osu palloon. Eli yhä, muista tarkistaa, että et pelaa liian vaikeilla välineillä. Toisekseen harva pääsee alle 10 tasurin ilman minkäänlaista apua - itse opin tämän vaikeimman kautta. Ota siis PRO avuksi ja lopeta vikinä. Ja sitten tärkein. Suurinpia syitä miksi jengi ei pääse alle 10 tasurin on vain se fakta, että toistetaan samoja vanhoja juttuja (ja virheitä) uudelleen ja uudelleen. On aika löytää jotain uutta ja saada pelistä erilainen ote. Pelaa kierros vain kahdella mailalla. Opette lyömään lobbi rauta nelosella ja vedä Happy Gilmoret. Näin saat täysin uuden tuntuman peliin ja yhtäkkiä huomaatkin pystyväsi chippaamaan puukolmosella ja avaamaan 180m pitcherillä. Neat hein?

Ainiin ja jos meinaat pelata ja pysyäkkin singelissä, ikävä kyllä se tarkoittaa yleensä myös jo keholta suorituskykyä. Eli kuntoile, venyttele ja pidä kehostasi huolta. Muuten se ei jaksa tarpeellista määrää harjoittelua tai kierroksia, jotta tulosta syntyisi.

8

 • Master your wedges - valitse luottowedgesi
 • Keskity löymään pitkälle
 • Puttaa (Miljoona kertaa)

Oh the glory - olet saapunut golffareiden kermaan, tuohon valiojoukkoon eli olet singeli pelaaja! Tähän kastiin pääseekin vain noin 1% kaikista golffareista! On sanomattakin selvää, että tämän pisteen yli päästäkseen pitää pelata paljon ja harjoitella paljon. Mutta itsellä seuravalle stepille pääsyn ratkaisi nämä asiat. 

Opettele pelaamaan wedgeilläsi. Nyt on hyvä aika ottaa bägiin lob wedge ja alkaa menemään syvemmälle wedgien sielunelämään. Itseasiassa valitse lempi / luottowedgesi ja mene sen kanssa naimisiin. Tähän asti olet rekisteryöidyssä parisuhteessa ainoastaan putterisi kanssa. Nyt moniavioon ja wedge mukaan. Nyt vasta ensimmäistä kertaa sillä, että lyöt pitkälle alkaa olemaan merkitystä tulokseesi. Saat paikkoja tehdä tulosta enemmän ja enemmän pirkkuja. Eli opettele lyömään myös pitkälle. Kokeile josku lyödä TÄYSILLÄ! Saatat yllättyä kuin hyvältä se tuntuu! ;) Mitä lähemmäs nollaa mennään, sitä suurempaa rooliin puttaaminen tulee. Eli nyt puttaa miljoona kertaa.

5

 • Chippaa wedgeillä
 • Opiskele. Opiskele.
 • Valitse pallo
 • Puttaa (Kaziljoona kertaa)

Näin. Helppoa eikö? Opettelet vain chippaamaan! Noh nyt alamme olemaan pelissä jo niin pitkällä, että tuntuma, spin ja muut höpöhöpöt alkavat oikeasti olemaan tärkeitä. Nyt mennään henkimaailman juttuihin. Jos sinun fysiikka on antanut myöden tähän asti, pärjäät sillä pidemmällekkin. Itsellä iso muutos kaikessa tapahtui 5 kohdalla. Piti nimittäin alkaa opiskelemaan millä hitolla tätä nyt ruuvataan alemmas. Ahmi kirjallisuutta ja hyödynnä aiemmin mainitsemaani PROta ja kokeile vaikka opettaa muita. Opit itsekkin täysin uusia juttuja. 

Henkimaailman hommia. Olet jo rekisteröinyt parisuhteesi putterin sekä wedgen kanssa, nyt on lasten aika. Kun katsot putteria ja wedgeä pitää tulla "Hole in one par 4lla" olo. Kun otat pallon käteen ja kopautat sitä pari kertaa etuhampaaseen vienosti pitää tulla samanlainen olo kuin silittäisi oman vauvan  pyllyä (tai mistä minä tiedän - ei minulla lapsia ole.) Eniei, you got the point. Sinun täytyy luottaa pelivälineeseesi - 100%. Jos peli ei kulje, heitä pallo helkkariin ja etsi toinen (Helpompi ja halvempi kuin mailja ;) ) 

Niin ja puttaa ihan helvetisti - tästä ei pääse. Sori.

Alle 3

Jos joku tietää niin minä mielellään kuulisin sillä 15 vuotta golffia takana ja ei mitään hajua miten tuonne lykitään. Arvostan jos joku sen kertoo! 

Kesäkelejä odotellessa!

Comment

Asiakaspalvelun (ja yrittämisen) ihana paskuus.

Comment

Asiakaspalvelun (ja yrittämisen) ihana paskuus.

Hukkasin mun lempifarkut!

Olin koko edellisen viikon reissussa ja asuin hotellissa Helsingissä. Sitten, eilen laukkua purkaessani kotona huomasin, että farkut ovat poissa! Poissa!

"Prkl, jätin ne kiireessä siihen oven päälle!" -muistin ja mietin mitä tehdä. No puhelu hotelliin tietty, että jos voisivat lähettää tai edes voisin jossain vaiheessa noukkia - olivathan ne lempifarkut.

Puhelu oli pitkälti normaalin kaltainen aspapuhelu, itse en mitään virhettä luonnollisesti ollut tehnyt ja vähän tiukkaankin sävyyn vaadin johtajatason selvitystä siitä, miten mun farkut on voinut jäädä sinne. Alkoi lämpötila nousta.

Lopulta lupasivat tarkistaa asian ja palata minulle mahdollisimman nopeasti. Odottelin puoli tuntia, odottelin tunnin. Mitään ei kuulunut. Hermostuneesti kävelin kotona käytävää edes takaisin. Soitin uudelleen - olihan ne lempi farkkuni.

Pahoitteluiden kera sain kuulla, että tämän varsin tasokkaan hotellin ammattitaitoinen henkilökunta ei ollut onnistunut paikallistamaan farkkujani. Tätä en luonnollisesti sulattanut vaan aloimme käymään kokonaisuutta läpi. Taidettiin todeta siivojakin jo heikomman moraalin omaavaksi työntekijäksi ja suoraa palautetta annettiin johtoa myöten. Lopulta keskustelu ohjattiin johtoportaalle.

Kolmannen puhelun kohdalla, lopulta kaiken tiukkasävyisen palautteen keskellä asiakaspalvelija kysyi varovaisesti: "Olisiko mitenkään mahdollista, että teillä on nämä kyseiset housut jalassa?". Johon luonnollisesti olin lataamassa suorat sanat. "Enhän minä nyt niin tyhmä ole, että tänne soittelen etsimäni farkut jalassa!"

Ja onnekseni en kerennyt mitään sanoa - katsoin peiliin ja siinähän ne möllötti. Omissa jaloissa. Seurasi hiljaisuus. Aspa: "Haloo?"

Minä: "Voi prkl, mmm joo housut löyty. Pahoittelut ja mukavaa päivän jatkoa" - johon aspa vastasi iloisesti "Eipä mitään, et ole ensimmäinen jolla näin on käynyt!" ja kiitti perään soitosta sekä totesi olleensa iloinen, että housut löytyivät.

Pyysin vielä anteeksi, katsoin peiliin ja totesin itsekseni: "Onneksi on kohta viikonloppu!". En vähään aikaan ole itseäni tuntenut niin typeräksi. 

Jokainen meistä tietää ja ymmärtää, että aspa tilanteissa vika on oikeasti asiakkaan 90% kerroista mutta silti se on meidän työ ratkaista heidän ongelmansa! Siitähän se arvo koostuu. Kiitos tuolle ammattilaiselle puhelimen toisessa päässä, että jaksoi mun paskan jauhantaa ja lopulta uskalsi ratkaista mun ogelman.

Ei varmaan ensimmäinen kerta kun näin käy. Joten tsemppiä kaikille teille, jotka teette asiakaspalvelu duunia (eli käytännössä jokainen yrittäjä). Se, että asian pystyy hoitamaan ammattimaisesti vaikka langan toisessa päässä onkin mun kaltasia urpoja on juuri se juttu minkä vuoksi tulen asiakkaaksi toistekkin!

Tämä sai itseni taas hiukan enemmän ymmärtämään laadukkaan asiakaspalvelun tarvetta ja sitä, että siinä vaiheessa kun asiakkaat lopettaa soittelun, avun pyytämisen ja kiukuttelun olet kouluttanut hänet niin hyvin, että kohta hän ei enää sinua tarvitsekkaan. Ollaan siis kiitollisia jokaisesta asiakkaasta (jopa minusta) ja etsitään niiden hukkuneet housut, siitähän meille yrittäjille maksetaan.

Asiakaspalvelu kuin myös yrittäminen ei ole aina helppoa, eikä kivaa ja joskus jopa aika paskaa. Mutta lopulta jos hommat hoitaa hyvin, kääntyy se paskakin ihanuudeksi!

Tsemiä jokaisen viikoloppuun - maanantaina pääsen taas teidän asiakkaiksi, odottakaa sitä innolla! ;)

- J

Comment

Idea myytävänä

Comment

Idea myytävänä

Jaakko Männistö keksii, innostuu ja kokeilee. Jos menee pieleen, hän kokeilee jotain muuta.  Nuorella miehellä on takana jo kymmeniä projekteja. Innovoija on hänen mielestään ”paska sana”.

Julkaistu Turun Sanomien Talous liitteessä 30.1.2018.

"Innovaatiolla ei ole arvoa, jollei sitä kaupallisteta ja viedä ihmisten elämään. Yrittäjä on aina uuden luoja. Monen yrityksen arvona on olla innovatiivinen, mutta se ei riitä. Minä olen tekijä. Haluan tehdä asioita ja innostaa muita."

Tällä hetkellä Männistöllä on monta rautaa tulessa. Hänen suurin yrityksensä, Feedbackly, kerää hymynaamoja eli mittaa asiakaskokemusta eri kanavissa ja analysoi sitä. Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana hän haluaa tehdä Suomesta paremman paikan yrittää. Lisäksi hautumassa on ”muutama muu markkinoinnin teknologiaan ja konsepteihin keskittyvä yritys”, joista hän ei vielä halua avautua. Hän kirjoittaa myös kirjaa ja luennoi esiintymisestä. 

"En ole sellaista paikallaan istuvaa sorttia, vaan pidän eri asioiden tekemisestä. Järjestötyö on minulle vastapainoa yrityksen pyörittämiselle. Tykkään innostaa myös muita ja haen ideoille koko ajan uusia tekijöitä. Yksinään en mitenkään voi, enkä halua toteuttaa kaikkea."

Yrittäjähenkisyyden Männistö on perinyt kotoa. Sen sijaan avoimuutta hän on etsinyt. Ujona pohjalaisena tuppisuuna hän lähti Brasiliaan vaihto-oppilaaksi. Sieltä palasi jo huomattavasti sosiaalisempi, surffausta harrastava maailmankansalainen. Esiintymistaidot hän on opetellut esiintymällä. 

"Olen oppinut, että menestys riippuu siitä, osaatko myydä omat ideasi eteenpäin. Työ on arvotonta, ellet osaa kertoa siitä."

Männistön työ on kommunikointia, esiintymistä ja innostamista. Hän poimii hyviä liikeideoita ja etsii niille tekijöitä.  

"Innostun myös muiden jutuista ja edistän niitä. Olisi aika rajoittunutta nauraa vain omille vitseilleen, hän murjaisee."

Yrittäjyys ei Männistön mielestä ole luonnekysymys, vaan yrittäjiä on kaikenlaisia: eteenpäin meneviä, näkyviä, hiljaisia. Uskalluskaan ei ole yhdistävä tekijä. Monissa ammateissa vaikka kosmetiikka-, parturi- tai maatalousalalla, yrittäjyys saattaa olla ainoa mahdollisuus työllistyä. 

Suomi on Männistön mielestä ihan hyvä maa yrittää, mutta parannettavaakin löytyy. 

"Asenne on paljon muuttunut. Lapsena, kun sanoin olevani yrittäjäperheestä, olin varas ja roisto. Nyt sentään henkisesti kannustetaan, järjestelmä ei vaan vielä tue täysillä. Esimerkiksi yrittäjän perheenjäsenen yrittäjästatus on käsittämätön. Jos viraston työntekijä jää työttömäksi ja on metsurin kanssa naimisissa, niin hänen pitää muuttaa pois kotoa, että saa työttömyyskorvausta.  Yrittäjät eivät ole mitenkään tasavertaisessa asemassa työntekijöiden kanssa. He ottavat riskiä työllistääkseen itsensä ja sitten heitä rangaistaan. Pk-yritykset on Suomen suurin työllistäjä."

Männistö näkee, että jatkossa yrittäjämäinen toiminta tulee lisääntymään ja rajat hämärtyvät työntekijyyden ja yrittämisen välillä. Uusia pelisääntöjä tarvitaan. 

"Tällä hetkellä verottajakin on vähän pihalla, miten toimitaan esimerkiksi laskutuspalveluiden kautta toimivien kanssa."

29-vuotiaalla Männistöllä on Feedbacklyn palkkalistoilla 5-10 henkilöä ”laskentatavasta riippuen”. Yksi heistä on Meksiko Cityssä, yksi Barcelonassa ja loput Helsingissä. Hänestä yrityksen tärkein voimavara on työntekijät. Yrityksen tulee pitää heistä huolta, ei järjestelmän. Siksi hän ei usko yleissitoviin sopimuksiin, vaan työpaikkakohtaiseen neuvottelemiseen.  

"Koska en ole mikään ammattijohtaja, joudun keskustelemaan. Luotan siihen, että jengi on meillä sitä varten, että se tekee tiimillä töitä. Ei siinä ole haittapuolia, ettei tiedä itse ihan kaikkea."

Männistö kävi Brasiliassa toisenkin kerran, kauppatieteen opintoja suorittamassa. Hihaan tarttui jotain muutakin kuin markkinoinnin neljä peetä. 

"En varmaankaan ole kovin tyypillinen suomalainen. Avoimuus on minulle iso arvo. Ei ole kenellekään haittaa, jos puhutaan, ollaan iloisia ja ystävällisiä.  Silloin ongelmat voidaan ratkaista." 

Moderoimansa yrittäjät Facebook-ryhmän kautta hän kohtaa noin 10 000 suomalaista yrittäjää. Verkostoituminen ei Männistöstä haise pahalle, vaan on tärkeää ja arvokasta. 

"Pitää olla pyyteettömästi valmis jakamaan omastaan. Jos haluat tutustua ihmisiin sellaisina kuin he ovat ja autat heitä, tulee se vuosien päästä takaisin. Ei ystävyydestäkään kukaan odota hyötyvänsä."

Jaakko Männistö 

Profiili

 • Syntyi 5.8.1988
 • Perheeseen kuuluu avopuoliso, Mirva ja vanhuskoira, Nuppu
 • Valmistui kauppatieteen maisteriksi Turussa 2016
 • Asuu Turun keskustassa
 • Työskentelee Feedbacklyn ja Suomen Yrittäjien konttoreilla Helsingissä
 • Vapaa-aikana käy salilla, lenkkeilee ja golfaa
 • Puolison kanssa tekee arkisia asioita ja lyhyitä irtiottoja ulkomaille.
 • Käy ulkona syömässä, kävelee luonnossa ja purjehtii. 
 • Ei omista nappulaa, jossa olisi ”off”-asento.
 • Kertoo itsestään osoitteessa www.jaakkomannisto.com ja yrityksestään www.feedbackly.com
 • Unelmoi siitä, että Suomi olisi maailman paras maa yrittää ja että saisi kuvansa Forbesin kanteen yrittäjänä.
 • Uskoo siihen, että ihmiset eivät muista, mitä teet tai sanot, vaan sen, mitä saat heidät tuntemaan. 

Julkaistu Turun Sanomien Talous liitteessä 30.1.2018.

Comment

Asiakaskokemuksen mittaaminen vie yritystä oikeaan suuntaan

Asiakaskokemuksen mittaaminen vie yritystä oikeaan suuntaan

Otin osaa tuossa alkusyksystä OP:n 100 -oppia yrittäjälle kampanjaan ja riipaisin muutaman videon heille. Tässä toinen videohaastatteluista tittelillä "Asiakaskokemuksen mittaaminen vie yritystä oikeaan suunntaan".

Asiakaskokemuksen mittaaminen sekä tiedon ja palautteen kerääminen asiakkailta on erityisen tärkeää aloittavalle ja kasvavalle yritykselle, korostaa Feedbackly Oy:n perustaja Jaakko Männistö. Asiakkailta saadun tiedon avulla yrityksen liiketoimintaa voi hioa ja ohjata oikeaan suuntaan. Video kuuluu Yrittäjän 100 oppia –sarjaan.
Monessa pienyrityksessä uskotaan, että asiakaskokemusta voi mitata vain kalliiden ja monimutkaista järjestelmien avulla. Ei pidä paikkaansa, sanoo Feedbackly Oy:n perustaja Jaakko Männistö. Hän kertoo videohaastattelussa miten mittaaminen kannattaa aloittaa. Video kuuluu Yrittäjän 100 oppia –sarjaan.

Toimittaja Markku Rimpiläinen, video Mikko Peura

Alkuperäinen artsu

 

-J

Startup voi lähteä lentoon myös lainarahalla - OP media

Startup voi lähteä lentoon myös lainarahalla - OP media

Otin osaa tuossa alkusyksystä OP:n 100 -oppia yrittäjälle kampanjaan ja riipaisin muutaman videon heille. Tässä ensimmäinen tittelillä "Startup voi lähteä lentoon myös lainarahalla".

Aloittavalle startup-yrittäjälle löytyy jo monia erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, muistuttaa Feedbackly Oy:n perustaja ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Jaakko Männistö. Isoa pääomaa sijoittavaa rahoittajaa ei alkuvaiheessa välttämättä tarvita. Katso Yrittäjän 100 oppia –sarjaan kuuluvalta videolta millaisiin rahoitusmahdollisuuksiin jokaisen startup-yrittäjän kannattaa tutustua.

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä OP -media

-J

Henkilöbrändien Ö, Ä ja C

Comment

Henkilöbrändien Ö, Ä ja C

Jep olen samaa mieltä - otsikossa ei ole mitään järkeä. Mutta samalla tavalla ei ole myöskään henkilöbrändeissä. Henkilöbrändäämistä henkilö joko vihaa tai rakastaa ja hauskinta niissä on se, että niissä ei ole todellakaan mitään järkeä. Henkilöbrändit nimittäin rakentuvat outojen asioiden ympärillle mielenkiintoisimmat henkilöbrändit yleensä liitetään asioihin, joita ei vain voi keksiä - ja se tekeekin niistä niin ihania ja pelottavia sillä parhaat henkilöbrändit ovat aitoa itseään eli sinua. 

Jos henkilö brändit voi olla laidasta laitaan niin pirukaan niitä silloin rakenna tai hallitse? Väärin! Vaikka jokainen henkilö on erilainen, on henkilöbrändeissä kuitenkin tietty kaava. Ja sen kaavan löytäminen on aina tärkeää. On olemassa siis prosessi jota seurata ja tärkeimmät pointit mitä huomioida, jotta onnistut.

Tässä slidedekissä vähän hajua ja ajateltavaa siitä mistä tässä kaikessa on oikein kysymys. Ja toivottavasti kun nälkä kasvaa niin lue lisää tai ota yhteyttä niin jutellaan. Rock Rock!

Slideshare:

Comment

+50 Suomen kovinta tilitoimistoa - Listaus yrittäjiltä itseltään

Comment

+50 Suomen kovinta tilitoimistoa - Listaus yrittäjiltä itseltään

Haasteeksi tuntui usein tulevan se, että yrittäjätetsivät hyviä palveluntarjoajia verkostoistaan erityisesti peruspalveluille kuten esim. tilitoimistot, samaa asiaa saatetaan kysyä uudelleen jopa saman päivän aikana. Tästä johtuen tällä postauksella aloitetaan blogisarja, jossa kerätään tietyn toimialan palveluntarjoajia Yrittäjät -fb ryhmästämme. Näin toivottavasti löydät siis itsellesi hyvän ja toimivan palveluntarjoajan!

Homma on käytännössä toiminut siten, että ne suositellut tai ilmiannetut yritykset, jotka ovat läpäisseet allekirjoittajan omavaltaisen seulan, lopulta päätyivät listalle. Lista on järkkymätön ja siitä ei voi valittaa (tai voi mutta ei auta) ei jälkikäteen välttämättä päivitellä!

Ensimmäisenä siis vuoroissa tilitoimistot jonka mukana kategoria "Muut talouspalvelut" - Yritykset on ryhmitelty jotakuinkin alueittain sen mukaan, mitä tietoa yritysten sivuilta ja tiedoista löytyy. Huom. nämä toimistot voivat toimia myös useammalla paikkakunnalla. Jokaisesta löytyy siis Nimi, Slogan (tms.), verkkosivu ja aluetieto. Mikäli jotain haluttua tietoa ei sivuilta ole löytynyt, tippuu tuo yritys listalta pois. Kaikki tieto perustuu yritysten omiin verkkosivuihin. Tämä listaus on ilmainen, joten valitusoikeutta ei ole! ;)

Sen enempää lätisemättä - Yrittäjät -ryhmän tilitoimistot ja talouspalvelut! Enjoy!

Etelä:

Profitcount - Coolest bookkeepers in town. Visiomme on tuottaa pysyviä ratkaisuja asiakkaillemme ja tarjota asiakkaidemme tarpeita vastaavia kirjanpitopalveluita. Vahvuutemme on palvella asiakkaitamme yksilöllisesti vuoden ympäri. Olemme nuori ja todella omistautunut tiimi, joka on erikoistunut tuloksellisten yritysten taloudenhallintaan.
http://www.profitcount.com/

Smart Office - Kirjanpitäjä, joka on tavoitettavissa
http://www.smartoffice.fi/

HR-Tilipalvelu - Reaaliaikainen kirjanpito ja sähköinen taloushallinto - me osaamme sen!
http://hr-tilipalvelu.fi/

Länsi-Uudenmaan Tilitoimistopalvelut Oy - (Talousverkko) Olemme liiketoimintalähtöinen asiakkaan kasvukumppani, joka on keskittynyt puhtaasti sähköiseen taloushallintoon ja erinomaiseen henkilökohtaiseen asiakaspalveluun. 
https://www.talousverkko.fi/tilitoimistot/tilitoimisto-lohja-lansi-uudenmaan-tilitoimistopalvelut-oy/

Kasvu Silta - Kasvu-Silta Oy tarjoaa taloushallinnon palveluita yksinyrittäjille, pienille henkilö,- ja osakeyhtiöille, sekä yrittäjyyttä suunnitteleville yksityishenkilöille ympäri Suomen. Kirjanpidon palvelut tuotetaan kustannustehokkaasi siten, että asiakasyrityksen taloushallinnon prosessit saadaan sujuviksi, lain vaatimat velvollisuudet hoidetaan ajallaan, ja yrittäjä on koko ajan tietoinen yrityksensä taloudellisesta tilanteesta.
http://www.kasvusilta.fi/

IncomeTili - Täyden palvelun tilitoimisto Espoossa
http://incometili.fi/

Cristalli Talous -  sähköisiä taloushallintopalveluja tarjoava ketterä tilitoimisto, joka todella välittää asiakkaistaan.
http://www.cristallitalous.fi/

Paperless - Ystävällinen ja palveleva taloushallinnon kumppani. Hoidamme yritysten ja yhdistysten kirjanpitoa ja palkanlaskentaa sähköisesti ja sujuvasti.
https://paperless.fi/

Paritilit - Paritilit on kasvava tilitoimistoketju, jolla on jo yhdeksän toimipistettä. Tarjoamme pienille, keskikokoisille ja suurille yrityksille kustannustehokasta mutta laadukasta kirjanpitoa ja palkanlaskentaa sekä apua verokysymyksissä, talouden suunnittelussa ja laki- ja sopimusasioissa.
http://www.paritilit.fi/

Tilitoimisto tiliduunari - Olemme yritysneuvontaan ja -suunnitteluun erikoistunut, nelihenkinen tilitoimisto Helsingin Arabiassa. Pidämme mielellämme huolen yrityksesi kirjanpidosta siihen liittyvine verosuunnitteluineen, jotta sinä saisit parhaimman hyödyn yritystoiminnastasi. Hoidamme asialliset hommat kuntoon paneutuen, ammattitaidolla ja  ystävällisesti.
http://www.tiliduunari.fi/

Vantaan Tilitoimisto - Ihmisläheistä tilitoimisto- ja taloushallinnon palvelua sinulle yrittäjä.
http://www.vantaantilitoimisto.fi/

Tilitoimisto Hailio - Keskity unelmiesi toteuttamiseen, me autamme niissä tylsemmissä asioissa!
http://www.tilitoimistohailio.fi/

Varsinais:

Suomen Henkilöstötalo - Ketterä henkilöstöosasto, palveluksessanne! Suomen Henkilöstötalo on koko Suomen alueella toimiva vuonna 2008 perustettu rekrytointialan asiantuntijayritys, joka palvelee sekä työnantajia että työnhakijoita. Myös kirjanpitoasiakkaat ovat tervetulleita!
http://henkilostotalo.fi/

Finvoicer - Muuta aika rahaksi pilvipalveluillamme. Valitse omat palvelut tuoteperheestämme
https://www.finvoicer.fi/

Tili- ja Palkkapalvelu Mäki - Taloushallinnon palvelua jo vuodesta 2000, kokemusta eri taloushallinnon aloilta yli 20v. ajalta.
Pienenä toimistona pystyn palvelemaan teitä henkilökohtaisesti teille sopivalla aikataululla vaikka viikonloppuna erikseen sovittuna aikana.
http://www.tilitoimisto-turku.fi/

Tili-Avekki - Tili-Avekki Oy on vuonna 1991 perustettu kokonaisvaltaiseen palveluun panostava tilitoimisto Turussa.Palveluihimme kuuluvat mm. yritysten ja yhteisöjen kirjanpito, tilinpäätös, palkanlaskenta, veroasiat, laskutus sekä yritysten perustaminen ja yritysjäjestelyt.
http://www.avekki.fi/

Tilitoimisto Aarnio - Taloushallintoa parhaimmillaan
https://www.aarnio.fi/

Tilijohanna - Toiminta-ajatukseni on tehdä kirjanpidosta ymmärrettävää.
http://www.tilijohanna.com/

Ketolan tili ja isännöinti - Tilitoimistopalvelut, isännöinti, it-ratkaisut ja konsultointi
http://www.ketolantili.com/

Visma PPG - Kun yrityksesi pystyy keskittämään kaikki tarvitsemansa palvelut saman katon alle, jää tuottavalle liiketoiminnalle enemmän aikaa. Visma PPG on kotimainen yrityspalvelutalo, joka tuntee suomalaisten yritysten toimintaympäristön.
https://www.vismappg.fi/

Tilitoimisto Haapala - Toiminta-ajatuksenamme on tuottaa taloushallintopalveluita ihmisläheisesti ja luottamuksella kaikenkokoisille yrityksille, yhdistyksille ja yksityishenkilöille.
http://www.tilitoimistohaapala.fi/

Leana - Meillä on vankka ote talouteen! Luotettavalla tiimityöllä kirjanpitopalvelut maatalouksista konserneihin, lähellä ja kaukana, meillä tai teillä.
http://www.leana.fi/

Länsi:

Ellis Office - Ellis Office Oy on yrityksen kumppani yritystoiminnan tukitoiminnoissa. Näkemyksemme mukaan yrityksen kaksi perusasiaa on huolehtia asiakkaistaan ja tuotteidensa kilpailukyvystä, kaikki muu on yrityksen tukitoimintoja.
http://www.ellisoffice.fi/

Sapucon - Tervetuloa tämän päivän taloushallinnon maailmaan! Sapucon tuottaa tilitoimisto- ja neuvontapalveluita kaikenkokoisille yrityksille ja yhteisöille. 
http://www.sapucon.fi/

Idecon - Työkalupakkimme sisältää laadukkaat palvelut, joilla kannattavuutenne ja tehokkuutenne nostetaan uudelle tasolle.
https://www.idecon.fi/

Mediatili - Mediatili on täyden palvelun tilitoimisto Kokkolassa, Savonlinnassa, Saarijärvellä ja Punkaharjulla.
https://www.mediatili.com/

1accounting - Eri toimialoja edustavien asiakasyritysten tilitoimisto sekä korkeatasoinen asiantuntijasi monipuolisissa taloushallinnon palveluissa.
http://www.1accounting.fi/

Mariannan Tili - Ymmärrettävää taloushallintoa & Toimivaa markkinointia
https://mariannantili.fi/

Pohjoinen:

Saruman - Vapautamme kätesi kirjanpidon, palkkalaskennan ja taloushallinnon tehtävistä omaan ydinliiketoimintaasi!
https://saruman.fi/

Tilitaito - Tilitoimistomme tarjoaa yksilöllistä palvelua niin tili-, vero- kuin yrityselämän lakiasioissakin.
http://www.tilitaito.fi/

Talouspalvelu Riihi - Tilitoimistomme kuuntelee, auttaa ja opastaa. Kuljemme rinnallasi ja toimimme tulkkinasi byrokratian viidakossa. Missä voimme auttaa?
http://talouspalveluriihi.fi/

Keski:

Tilivahti - Räätälöidyt palvelut yrityksesi talousasioille. Voit keskittyä täysillä yrittäjyyteen - hoidamme talousasiat puolestasi
http://www.tilivahti.fi/

Soljuva Taloushallinto - Vältä karikot yrityksesi taloudessa
http://soljuvaa.fi/

Tilikanava - Olemme luotettava ja laadukas taloushallintopalveluiden tarjoaja, joka haluaa palvella asiakkaitaan pakollista paremmin.  Emme väitä olevamme suurin ja kaunein, mutta asiakkaillemme olemme tutkitusti luotettava, henkilökohtainen ja järkevän hintainen taloushallinnon kumppani. Siitä olemme erityisen ylpeitä.
https://www.tilikanava.com/

Tilinetti - Täyden palvelun tilitoimisto. Meiltä Tili-Minetin katon alta saat vankan nipun tilitoimistopalveluita.
http://tiliminetti.fi/

Pirkan Tilipalvelu - Tilitoimisto-, kirjanpito- ja talous­hallinto­palvelut Tampereen ja ympäristö­kuntien yrityksille ja yhteisöille
http://www.pirkantilipalvelu.fi/

ASP -yhtiöt - Tilitoimistosi Tampereella – tehokkuutta taloushallintoon
http://www.aspyhtiot.fi/

Tilioksi - Tunnollista tilinpitoa Pirkanmaalla. Tilitoimisto Tilioksi Oy on täyden palvelun tilitoimisto Ylöjärvellä.
http://tilioksi.fi/

Tilitoimisto SaRa - Luotettavaa ja asiantuntevaa taloushallinnon palvelua Lahdessa ja Tuusulassa. Hoidamme pienten ja keskisuurten yritysten kirjanpidot, tilinpäätökset ja veroilmoitukset asiakkaan tarpeiden mukaisesti yli 15 vuoden kokemuksella.
http://tilitoimistosara.fi/

Itä:

Karjalan Tili- ja isännöintikeskus - Tarjoamme kattavat ja asiantuntevat isännöinti- ja taloushallintopalvelut yrityksille, yhdistyksille sekä asuin– ja liikekiinteistöille.
http://www.tilikeskus.net/

Vastatili - Talouden hallinnan asiantuntijana olemme tukenasialusta alkaen
Huolehdimme yrityksesi taloudesta kokonaisvaltaisesti. Saat luotettavaa ja ajan tasalla olevaa tietoa johtamisen tueksi, ja olet aina tietoinen todellisesta taloustilanteestasi.
http://www.vastatili.fi/

Talouspalvelua parasta aikaa - Talouspalvelua asiakkaan ehdoilla
http://www.talouspalvelua.fi/

Tilitoimisto Pikva - Toimitamme asiakkaillemme taloushallinnon palvelut laadukkaasti ja ajallaan, täysin sähköisenä tai asiakkaan toiveiden mukaan räätälöitynä
http://pikva.fi

Konnektor - Olemme Joensuusta kotoisin oleva asiakaslähtöinen, innovatiivinen ja asiantunteva tilitoimisto. Asiakaslähtöisyys näkyy esimerkiksi laajana palveluvalikoimana, mutta myös siinä että saat meidät helposti kiinni.
https://konnektor.fi/

Muut talouspalvelut:

Holvi - Digital banking from entrepreneurs to entrepreneurs. Holvi combines everything a modern entrepreneur needs in one digital business account.
https://about.holvi.com/

Solventor - CFO as a Service
http://www.solventor.fi/interim-management/

Simple Books - Sähköinen kirjanpito-ohjelma pienyritykselle
http://www.simplbooks.fi/

eTasku - Älä enää ikinä hukkaa kuitteja tai tuskaile matkalaskujen kanssa! Lähetä kuitit ja matkalaskut kirjanpitoon suoraan puhelimestasi.
https://www.etasku.fi/

Perintäritari - Autamme suomalaisia yrityksiä parantamaan heidän kassavirtaansa ja kasvattamaan liikevoittoaan huolehtimalla heidän saatavien perinnästä. 
https://perintaritari.com/

 

Comment

Miten saan ammattitason Linkedin -analytiikan ilmaiseksi?

Comment

Miten saan ammattitason Linkedin -analytiikan ilmaiseksi?

Warning: Poikkeuksellisesti tämä ei toimi Applen käyttäjille - sorry for that!

Linkedinin ja muiden sosiaalisten verkostojen käyttö jatkaa yhä enemmän ammattimaistumistaan ja niihin myös pikkuhiljaa kehitetään uusia työkaluja. Sitten on myös muutamia pieniä trikkejä, jolla tämän voi tehdä ihan jokainen myös ilmaiseksi!

Homman ydin on se, että sinä saat kaiken datan ulos omasta verkostostasi - ja se vieläpä helposti. Kokonaisuus toimii siten, että menet omiin asetuksiin ja kaivat sieltä kohdan "getting your archived data" ja sieltä valitset haluamasi datan. Kun olet kirjautunut palveluun, voit myös käyttää tätä linkkiä: https://goo.gl/HnkySH

Tämän jälkeen 24h kuluessa sähköpostiisi tippuu linkki, josta tuo data voidaan ladata. Seuraava steppi on käydä lataamassa täältä valmis Power bi pohja, jolla tuo datapaketti sitten avataan. 

Odottavan aika on pitkä - mutta sillä aikaa voit käydä lataamassa ilmaisen power bi työkalun esim. täältä: https://powerbi.microsoft.com/en-us/get-started/

Ja voilá! Nyt sinulla on edessäsi syvällinen analyysi omasta Linkedin verkostostasi, jota voit vapaasti ja ilmaiseksi hyödyntää!

- Jaakko

Ps. Tämän on alunperin pistänyt pystyyn a fellow Linkedin professionals - linkkien takana myös lisää tietoa, apuja ja kuvia mikäli näillä ohjeilla ei vielä onnistu!

https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/deep-dive-into-query-parameters-and-power-bi-templates/

https://www.linkedin.com/pulse/brand-new-perform-free-linkedin-connection-analytics-vishal-pawar/

Comment

Huippukohdennettu liidilista suoraan Linkedinistä

Comment

Huippukohdennettu liidilista suoraan Linkedinistä

Huippukohdennettu liidilista suoraan Linkedinistä

Yritykseni Feedbackly auttaa yrittäjiä ja yrityksiä keräämään parempaa asiakaspalautetta ja kääntämään sen myynniksi helpon Saas ohjelmiston avulla. Meidän tavoitteemme on siis saada suoria sign uppeja ja ihmisiä kokeilemaan tuotettamme ilmaiseksi kuukauden ajan. Voit siis peilata tätä tietoa kun luet pidemmälle.

Varsinkin b2b -businesta tekeville yrityksille Linkedinin tärkeys kasvaa jatkuvasti ja oman verkoston rakentaminen rekrytointia, myyntiä tai oman statuksen nostatusta varten on jopa helppoa nykyään. Yhdessä asiassa Linkedin kuitenkin epäonnistuu usein eli juuri tämän rakennetun verkoston yhdessä pitämisessä ja erityisesti hyödyntämisessä. 

Niinpä, jaan teille nyt yhden suosikki Linkedin growth hackeistä (jos et tiedä mikä on growth hack, lue lisää vaikka Villen blogista täältä). Tämä sopii hiukan pidemmälle ehtineille markkinoijille ja Linkedinin käyttäjille mutta toimii myös hetken päästä mikäli lähdet vasta rakentamaan verkostoa nollasta. Huom! Tämä on tehty Linkedinin uudella päivitetyllä 2017 versiolla!

Mutta mitenkäs sitten lista tehdään suoraan Linkedinistä? Näin helppoa se on:

1. Steppi

Ala rakentamaan Linkedin verkostoa niistä henkilöistä kenelle haluaisit myydä, keneen haluaisit olla yhteydessä tai yleensäkkään kuka olisi sinulle valuable person.

2. Steppi

 Mene Linkediniin, klikkaa "My Network" --> "Your connections" --> "Manage synced and imported contacts" --> "Advanced actions" ja sieltä "Export". Lisäohjeita täältä

Ja Bum!! Nyt sinulle on jokaiselta kontaktilta Nimi, email, työpaikka ja titteli. Älyttömän helppoa ja nopeaa. 

Itselläni kyseessä ei ole enää kovinkaan targetoitu lista sillä kontakteja on +10k mutta keskimäärin kontakteja ihmisillä on n. +1k. Lista on myös huomattavan tehokas sillä olet jo heidän verkostossaan ja jostain he jo sinut tuntevat. Muistathan käyttää tätä tietoa vastuullisesti! ;)

3. Steppi

Avaa Mailchimp tai jokin vastaava sähköpostimarkkinointityökalu, navigoi suoraan "import" osioon ja etsi "import csv". Tämän jälkeen sinulla pitäisi olla kontaktiesi määrän kokoinen sähköpostilista käytössäsi - aikaa kului n. 5 minuuttia.


Kyllä, tämän tekeminen on ok eikä riko Linkedinin tai muutenkaan sääntöjä. Ja ei, kaikilla ei ole työmaileja Linkedinissä ja tiedot eivät välttämättä ole täydellisiä mutta jos ihan rehellisiä ollaan, tämän lähemmäs et totuutta pääse. Mikäli lista näyttää vielä epätäydeltä, voit helposti täydentää sitä tällä näppärällä keinolla, jolla löydät melkein kenen tahansa emailin!

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä startegia on typerän tehokas ja helppoa kuin heinän teko.

Haluatko nostaa rahaa startupillesi? Tai oletteko kenties lanseeraamassa uutta tuotetta, josta olisi hyvä kertoa koko verkostollesi? Vai etsitkö suoraan sign uppeja kuten mekin? Mahdollisuudet ovat loputtomat. Muista kuitenkin, että harvoin jengi jaksaa paljoa roskapostia - make every email count.

Disclaimer: Kuten jokaista growth hackia, niin myös tätä voi käyttää väärin. En voi henkilökohtaisesti ottaa vastuuta siitä, että jotkut ovat kusipäitä - pidetään markkinointi siistinä!

 

Comment

+50 melkein ilmaista työkalua, jota ilman et halua elää

Comment

+50 melkein ilmaista työkalua, jota ilman et halua elää

+50 melkein ilmaista työkalua, jota ilman et halua elää

Maailma on muuttunut hurjasti nopeassa ajassa ja enää ei tarvitse olla suuryritys, jotta voi nauttia tehokkaista ja pitkälle kehittyneistä markkinoinnin, hallinnon, rekrytoinnin ja liiketoiminnan työkaluista! Kasvuyritysten skaalaaminen ei ole helppoa ja oman skaalautuvan liiketoimintamallin etsintä on aina ensimmäisenä mielessä mutta toisaalta on myös tärkeää, että oma toiminta ja työkalut skaalautuvat yrityksen mukana.

Kasasin listan viimeisen viiden vuoden aikana käyttämistämin ohjelmistoista, joilla käytännössä kaikilla pienet pääsevät liikkeelle ilmaiseksi tai melkein ilmaiseksi. Tämä ei ole mainos kenellekkään vaan tärkeintä on se, että sinä yrittäjänä tai business johtajana pystyt tehostamaan omaa päivittäistä tekemistäsi ja keskittymään paremmin omaan tekemiseen.

Työkalut on karkeasti kategorisoitu niiden tärkeimmän käyttötarkoituksen mukaan - jotkin ovat useammassa kategoriassa sillä aina ei kategoria osu kohdalleen! Tässä omat kokemukseni lyhyesti - jos jotain maailman tärkeintä jäi mielestäsi tältä listalta pois - laita se kommentteihin niin muutkin löytävät sen! -J

Myynti

Drip.co - Helppo ja yksinkertainen sähköpostimarkkinoinnin automaation työkalu. Mikäli olet alussa markkinoinnin automaation kanssa - tämä on hyvä työkalu aloittaa
Close.io - Myynnin täskien ja tapahtumien automatisointiin ja hallintaan tarkoitettu työkalu
LeadFuze - Automatisoitu työkalu liidigeneraatioon outbound myyntiin
AppDataRoom - Suunnittele ja käytä myyntipresentaatioita helposti lennosta ja matkalla
Feedbackly - Käännä asiakaspalaute lisämyynniksi lisämyynnin ja ristiinmyynnin avulla

Analytiikka

Google Analytics - Seuraa ja mittaa verkkosivujen perusanalytiikkaa. Työkalu vaatii hiukan paneutumista mutta on ilmainen.
Crazy Egg - Erittäin helppo työkalu mittaamaan ja seuraamaan verkkosivujesi kävijöitä. Yksi parhaista heat map -työkaluista.
Mix panel - Ammattitason mobiiliin ja verkkopalveluihin tarkoitettu analytiikka työkalu, joka auttaa ymmärtämään käyttäjiäsi. 
Geckoboard - Analytiikan esittämiseen tarkoitettu Dashboard, jonne voi tuoda dataa useasta eri lähteestä ja organisoida sen haluamma tavalla.
MOZ - Verkkosivujen SEO optimointiin tarkoitettu työkalu, jolla voi analysoida kilpailijoita ja heidän suoriutumistaan toimialalla.
Kissmetrics - Mix Panelin kaltainen työkalu, jolla seurataan ja analysoidaan asiakkaan käyttäytymistä verkossa

Markkinointi

Sumome - Käännä verkkosivustosi kävijät liideiksi erilaisilla lomakkeilla, pop upeilla ja sosiaalisen medianjakotyökaluilla.
Adwords - Mainosta Googlen hakukoneessa ja mainosverkostossa
Found.ly - Segmentoi liidejä, etsi niiden yhteystietoja ja ole yhteydessä heihin perustuen tämän työkalun keräämään dataan
LeadGenious - Sopii pk -yritykselle ja korporaatioille, jotka tarvitsevat liidien rikastusta ja niiden luontia big datan avulla.
Optimizely - A/B testaus työkalu verkkosivujasi varten. Kokeilet helposti kumpi versio sivuistasi toimii paremmin.

Asiakastuki

Intercom - Erikoistuu voimakkaasti viestintään olemassa oleville asiakkaille sekä juuri pilviohjelmistojen asiakkuuksien hallintaan. Intercomilla on helppo yhdistää chat sekä muiden kanavien tuki ja hallita SaaS -ohjelmiston asiakasrekisteriä. Esimerkiksi meillä on chat tuki oman verkkopalvelumme sisällä.
Zendesk - Asiakastuki ohjelmisto, jossa tiketöinti ja chat työkalu. Lähtee liikkelle hyvän tukiportaalin rakentamisesta ja tarjoaakin siihen tehokkaat työkalut. Valmiit artkkelipohjat ja sen kohtuullisen helppo ylläpito.
Freshdesk - Pääasiassa Zendeskiä vastaava työkalu hiukan erilaisilla hinnoitteluperiaatteilla. Freshdesk sopii hiukan paremmin pienen skaalautuvan yrityksen tarpeisiin. Tässä työkalussa on myös kohtalaisen hyvät mahdollisuudet seurata tuen suoriutumista havainnollistavan analytiikan avulla.
Helpscout - Pyrkii erikoistumaan asiakassuhteen parempaan hoitamiseen ja hallintaan. Helps Scoutilla voit automatisoida asiakastuen perustarpeet ja sen hinta skaalautuu mukavasti yrityksen koon mukaan.

Asiakaskokemus ja palaute

Feedbackly - Ilmainen työkalu, jolla voit mitata helposti yhdellä kertaa kaikki tarvittavat kanavat. Selkeät raportit sekä lisämyyntiominaisuudet tekevät tästä varsin hyödyllisen työkalun.
SurveyMonkey - Helppo ja yksinkertainen työkalu lomakkeiden tekemiseen ja suurempia kyselyiden hallintaan. Meillä itsellä luonnollisesti Feedbackly käytössä, joten saamme tarpeet sieltä mutta Survey Monkey erityisen hyvä ja näppärä suurempien lomakkeiden teossa.
UserTesting - Testauta verkkosivusi oikeilla käyttäjillä. Saat hiirenseuranta raportit sekä videot siitä, mitä ihmiset tekevät verkkosivuillasi.
uxTesting.io - Nykyään mobiili on entistä tärkeämpi, joten tällä työkalulla voit mitata miten ihmiset käyttävät mobiiliaplikaatiotasi. Helpot käytettävyysraportit auttavat sinua kehittämään aplikaatiota entistä paremmaksi.

Back office

Pipedrive - Erittäin tehokas myyntiin erikoistunut CRM työkalu, jossa visuaalinen myyntiputki
Hubspot - Hiukan pidemmälle ehtineille tarkoitettu enemmän markkinointiorientoitunut CRM työkalu, jossa erittäin laajat markkinoinninautomaation ominaisuudet. Haittapuolena se, että tulee nopeasti aika kalliiksi. Tarjoaa myös julkaisualustan verkkosivulle. Meillä itsellä on Hubspot käytössä sen monipuolisuuden vuoksi.
Paypal - Yksi maailman käytetyimmistä maksu ja maksun vastaanotto palveluista. Kuuluu jokaisen vähääkään ulkomaan bisnestä tekevän työkalupakkiin
Slack - Erittäin yksinkertainen yrityksen sisäiseen viestintään tarkoitettu pikaviestintätyökalu. Tavoitteena on vähentään sähköpostin määrää yritysten sisällä.
HipChat - Hiukan monipuolisempi mutta monimutkaisempia kuin Slack mutta käytännössä ajaa saman kategorian työkalu. Valitse näistä kahdesta mieluisampi!

Sosiaalisen median työkalut

Hootsuite - Automatisoi sosiaalisen median postausten lähettäminen kaikkiin eri medioihin ja voit myös helposti ajastaa niitä
Audiense - Edullinen mutta tehokas erityisesti twitterin seuraaja hallintaan ja analysointiin tarkoittu työkalu. Lisänä myös instagram analyysi sekä seuraajakunnan kehittäminen.
Buffer - Kuten Hootsuite voit jakaa postaukset helposti yhdellä työkalulla kaikkiin yleisimpiin sosiaalisiin medioihin. Buffer tarjoaa myös sisältöä jaettavaksi mieltymystesi mukaan.
Canva - Erittäin yksinkertainen ja helppo graafisen materiaalin tuottamiseen tarkoitettu työkalu. Et tarvitse käytännössä ollenkaan piirtämis- tai kuvankäsittelytaitoja, jotta voit tehdä näyttäviä kuvia esimerkiksi esityksiin ja sosiaaliseen mediaan - käytännössä myös ilmainen.
Crowdfire - Yksi parhaista social media management työkaluista omasta mielestäni. Helposti automatisoi postaukset, tee automaattiviestejä, ehdottaa sisältöjä sekä voit seurata analytiikalla seuraajiesi kasvua.

Projektien johtaminen

Trello - Voit luoda projekteille tai omalle työlle Trelloon ”Pöytiä”, jolla hallitaan työtehtäviä ja projektien etenemistä visuaalisesti. Meillä itsellä trello on käytössä työntekijöiden ja partnereide perehdyttämiseen. Siihen erittäin näppärä  - pienessä mittakaavassa myös Trellon on täysin ilmainen.
Asana - Tehokas työkalu täskien ja projektien eri työtehvien hallintaan
Basecamp -  Hyvä erityisesti tiimien väliseen projektien hallintaan mm. Mainos- ja markkinointitoimistoille. Projekteja on myös helppo jakaa asiakkaille tarvittaessa
Wunderlist - Täskien hallintaan tarkoitettu työkalu, jossa on panostettu erityisesti visuaalisuuteen sekä helppokäyttöisyyteen. Itsellä Wunderlist on käytössä henkilökohtaisten työlistojen ja täskien hallinnassa.
Evernote - Hyvä henkilökohtaiseen projektien hallintaa sekä muistiinpanojen hallintaan
 

Tehokkuus

Toggl -  Näppärä työkalu työajan mittaamiseen joko henkilökohtaisella, tiimin tai työpaikan tasolla.
Pocket - Voit helposti tallentaa kiinnostavia artikkeleita mobiililla tai selaimessa myöhemmin luettavaksi
Spark - Omasta mielestäni paras sähköpostityökalu. Erityisen tästä tekee älykäs inbox joka jaottelee postit niiden tarkoituksen mukaan
Google Drive - Ilmainen tapa jakaa ja tallentaa kaikki yrityksen tiedostot ja hoitaa niiden hallinta. Myös meillä käytössä.
SignNow - Allekirjoitukseen ja dokumenttien hallintaan tarkoitettuja työkaluja on paljon mutta tämä valikoitui omaan käyttöön yksinkertaisuuden vuoksi. Voit lähettää dokumentteja ja pyytää niihin sähköisiä allekirjoituksia sekä allekirjoittaa dokumentteja itse.

Henkilöstö

Recruitee - Rekrytoinnin hallinnan työkalu, jolla luot helposti työilmoitukset, rekrytointi sivun, otat vastaan hakemukset ja käsittelet ne sekä viestit hakijoiden kanssa. Meillä käytössä —> Katso esim. Feedbackly.recruitee.com
Jobylon - Rekrytoinnin ja onboardauksen työkalu työnantajalle
Anyperk - Työntekijöiden palkitsemis ja motivointiin tarkoitettu työkalu
Upwork -  Palkkaa freelancereita turvallisesti, helposti ja edullisesti globaalisti
Smarp - Työkalu työntekjiälähettilyyden hallintaan ja edistämiseen. Jaa pisteitä ja palkintoja siitä, että työntekijäsi vievät yrityksesi sanomaa eteenpäin omissa sosiaalisissa kanavissaan.

Oppiminen ja kehittyminen

Tree House - Opettele koodaamaan näppärästi verkossa. Helppoa ja hauskaa! (Myös itse käytän)
Blinklist - Tuottaa äänikirja tiivistelmiä. Erittäin edullinen ja voit kuunnella äänikirjojen tiivistelmiä käytännössä missä vain. Mun oma all time favorite työkalu!
Udemy - Digitaalinen yliopisto, jossa voi opiskella laajoja aihealueita tai todella spesifejä asioita tarpeen mukaan. 
Youtube - Ei unohdeta, että nykyään Youtubesta löytyy ohjeet ja opetusta käytännössä melkein mihin ongelmaan tahansa!
Clarity - Apu mentorointiin ja valmennukseen
Coursera - Auta työntekijöitäsi kasvamaan, oppimaan ja etenemään urallansaApu mentorointiin ja valmennukseen

Tästä listasta puuttuu varmasti paljon hyviä työkaluja, joten hophop kommentoimaan vaikka fb statukseen niin tehdään toinen edition mahdollisimman hyödyllisenä! Kiiiitos!

Comment