Garmin Fenix 7X vs. Oura Älysormus - Kahden vuoden käyttökokekemukset

Ostanko älykellon vai älysormuksen? Tätä kysymystä pohdin itsekkin pitkään. Kuten otsikkokin antaa ymmärtää, lopulta päädyin siihen, hankin molemmat. Pohjalle tein paljon tutkimusta ja lopulta totesin, että paras vaihtoehto on kokkeilla.

Vertaillessa äly- ja urheilukelloa ja Oura-sormusta, on tärkeää huomioida kunkin laitteen vahvuudet ja heikkoudet eri käyttötarkoituksissa. Seuraavaksi käsitellään kumpaakin laitetta eri ominaisuuksien näkökulmasta.

Mutta ennen kuin menemme sinne, hiuka taustatietoa koska näistä taustatiedoista riippuu pitkälti se, että miten kokemukset kannattaa ottaa huomioon.

Itselläni on ollut käytössä Garmin Fenix 6X mutta Garminin tuotua markkinoille uuden mallin Garmin Fenix 7X toimii tämä nyt vertailukohtana, sillä erot 6X versioon ovat minimaaliset. Eroja voit vertailla täällä.

  • Oma liikkumisprofiilini on monipuolinen ja harrastan liikuntaa melkein joka päivä eri pallopeleistä, salitreeniin, golffiin ja vaellukseen sekä triathlon.

  • Teen paljon istumatyötä

  • Arvostan hyvää unta, sillä itsellä juuri unella on suuri vaikutus omaan jaksamiseen

  • Pidän datan seuraamisesta yhdessä paikassa

Uni ja nukkumistiedot

Oura-sormus on tunnettu erityisesti sen kyvystä seurata unta ja antaa tarkkoja tietoja nukkumisesta. Se käyttää tarkkoja antureita ja algoritmeja arvioimaan unen keston, laadun ja syvyyden sekä antaa käyttäjälle palautetta esimerkiksi palautumisesta ja unen laadusta. Oura-sormus myös antaa suosituksia unen parantamiseksi. Tämä oli itselle suurin tekninen syy hankkia myös Oura - tässä Oura on Garminia parempi.

Garmin Fenix 6x / 7x -älykellossa on myös unen seurantaominaisuus, mutta sen tarkkuus ei ole yhtä hyvä kuin Oura-sormuksella. Se seuraa unen kestoa ja laatua, mutta sen algoritmit eivät ole yhtä tarkkoja kuin Oura-sormuksen. Lisäksi Garmin Fenix 6x / 7x -älykellossa ei ole yhtä paljon tietoa unen palautumisesta ja suosituksia sen parantamiseksi.

Aktiivisuuden seuranta

Garmin Fenix 6x -älykello on suunniteltu erityisesti aktiiviseen elämäntyyliin ja se seuraa monia eri aktiviteetteja aina askeleista kävelyyn jne. Se käyttää GPS-paikannusta tarkkojen tietojen saamiseksi, ja se myös seuraa päivittäistä askelmäärää, kalorienkulutusta ja sykettä.

Oura-sormus ei seuraa yhtä monia aktiviteetteja kuin Garmin Fenix 6x -älykello, mutta se tarjoaa yksityiskohtaista tietoa päivittäisestä aktiivisuudesta, kuten askelmäärästä, kalorienkulutuksesta ja aktiivisuusajasta. Oura-sormus ei kuitenkaan käytä GPS-paikannusta, joten sen tarkkuus tietyn aktiviteetin seurannassa saattaa olla rajoitetumpi kuin Garmin Fenix 6x /7x -älykellolla. Mielestäni Ouralla on kuitenkin paremmat aktiivisuus muistutukset mm. liikkumisen suhteen, joka auttaa istumatyössä.

Urheilu

Garmin Fenix 6x / 7x -älykello on suunniteltu nimenomaan urheiluun ja seuraa monia erilaisia aktiviteetteja, kuten juoksua, pyöräilyä, uintia, vaellusta ja golffia sekä monia muita. Se tarjoaa yksityiskohtaisia tietoja kunkin aktiviteetin suorituskyvystä, kuten matkasta, nopeudesta, sykkeestä ja poltettujen kalorien määrästä. Se tarjoaa myös mukautettavia harjoitusohjelmia eri urheilulajeille. Tässä on suurin yksittäinen syy miksi valinta osui myös Garminiin. Oura ei yksinkertaisesti kykene tarjoamaan samaa dataa kuin älykello.

Oura-sormus ei ole yhtä urheilupainotteinen kuin Garmin Fenix 6x / 7x -älykello, mutta se tarjoaa silti tärkeitä tietoja liikunnan suorituskyvystä. Se seuraa esimerkiksi sykettä, aktiivisuusajaa ja palautumista, jotka ovat tärkeitä tekijöitä urheilusuorituksen kannalta - näitä tietoja kannattaa käyttää erityisesti kokonaispalautumiseen.

Ulkonäkö

Garmin Fenix 6x / 7x -älykello on melko massiivinen ja maskuliininen laite, joka ei ehkä sovi kaikille käyttäjille. Se on suunniteltu kestämään haastaviakin olosuhteita ja sen runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai titaanista. Sen näyttö on suuri ja selkeä, mutta sen ulkonäkö ei ehkä sovi kaikkiin tilanteisiin.

Oura-sormus sen sijaan on huomattavasti pienempi ja diskreetimpi laite. Sen ulkonäkö on tyylikäs ja moderni, ja se on saatavilla eri väreissä ja malleissa. Oura-sormus sopii paremmin kaikenlaisiin tilanteisiin, ja sen näyttö on riittävän selkeä tärkeimpien tietojen näyttämiseen.

Mutta molempien kohdalla tässä tapauksessa ulkonäöllä oli suuri merkitys valinnan osalta. Molemmat laitteet ovat omaan silmään erittäin kauniita ja sopivat minulle. Tämä on toki makuasia ja erityisesti urheilukellon valinnassa tähän kannattaa kiinnittää huomiota sillä oma versioni (Garmin fenix 6x / 7x) on varsinkin naisille usein aivan liian suuri.

Muut ominaisuudet

Garmin Fenix 6x / 7x -älykellossa on monia muita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä monipuolisen laitteen. Se sisältää esimerkiksi musiikkisoittimen, älypuhelimen ilmoitukset, kartat ja reittiohjeet sekä NFC-maksutoiminnon. Erityiesesti Garminin golf sovellus on ylivoimaisen hyvä.

Oura-sormus ei ole yhtä monipuolinen kuin Garmin Fenix 6x / 7x -älykello, mutta se sisältää silti joitakin tärkeitä ominaisuuksia. Se sisältää esimerkiksi värinähälytykset, joilla voidaan muistuttaa käyttäjää tärkeistä tapahtumista tai palautumisen tärkeydestä. Lisäksi se tarjoaa mahdollisuuden jakaa tietoja muille käyttäjille ja saada yhteisötukea.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Garmin Fenix 6x -älykello ja Oura-sormus ovat molemmat erinomaisia laitteita, jotka sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Garmin Fenix 6x -älykello on erinomainen urheilulajeihin ja vaativiin olosuhteisiin, kun taas Oura-sormus on parempi unen ja yleisen hyvinvoinnin seurantaan. Valinta riippuu käyttäjän tarpeista ja mieltymyksistä.

Näillä perustein itselleni siis valikoitui käyttöön molemmat. Mikäli haluat tsekkaa alennuksen Oura-Sormuksesta klikkaa ostoksille tämän linkin kautta. Viimeisimmän Fenix mallin löydät esim. Scandinavian Outdoorilta. Toivottavasti tästä setistä oli sinulle hyötyä!

Previous
Previous

Pro Golf -lasit vs. Piilarit - Golffarin valinta on?

Next
Next

Asiakaskokemuksen vuosi 2023 tuo mukanaan tuttuja trendejä!