Pelaan 30 kenttää 30 päivässä Suomen päästä päähän

Matkaamme läpi Suomen suven Leviltä Ahvenanmaalle pelaten yhden golfkentän päivässä samalla tutustuen Suomen rikkaaseen ja monipuoliseen Golf- ja Yrittäjäkulttuuriin! Miksi siis lähteä bunkkeria kauemmas kalaan - hyppää mukaan Suomen suurimpaan slaissiin heinäkuussa!

Viime aikoina pohtiessani, minne matkustaa seuraavaksi olen oivaltanut jotakin erityistä Suomesta - olemme tuhansien golfkenttien maa, tai tarkemmin ottaen satojen kahdeksansienkymmeniensien golfkenttien maa (tai jotain sinne päin). Meillä on hurja määrä hintalaatusuhteeltaan huippuja kenttiä Suomessa, joilla elää rikasta golf -kulttuuria - näistä jokainen ansaitsee tulla pelatuksi ja nähdyksi.

Olen teknologiayrittäjä ja intohimoinen golffari yli 20 vuoden ajalta - voisin sanoa, että vaikka vuosia on tullut lajinparissa vietettyä, ennen kaikkea haluan mennä kentälle nauttimaan ja rentoutumaan.

Ajatus kiertueesta lähti liikkeelle siitä, kun pohdimme Albertin ja kaveriporukalla kanssa, että olisi hienoa saada Suomeen kunnon Yrittäjien golffiin liittyvää toimintaa. Kun asiaa mietimme tarkemmin, yksi meistä näki sen rentona saunailtana, toinen taas vakavana ammattigolfkisana. Siinä vaiheessa tajusin, että katsoimme golfkulttuuria täysin eri kulmista. Mitä suomalainen golfkulttuuri todellisuudessa onkaan?

Sen sijaan, että olisin suunnannut katseeni bunkkeria pidemmälle esimerkiksi Espanjan aurinkoon, päätin pysähtyä ja suunnata tutkimusmatkan juuri siihen - suomalaiseen golfkulttuuriin. Tämän päälle tuli heitto “Sunhan pitäis pelata koko kesäloma kun on mahdollisuus!”. Siitä alkoi visiomme muotoutua. Näin syntyi idea suomalaisesta golf -tutkimusmatkasta: 30 kenttää, 30 päivässä.

Kyllä, Suomessa on yli 180 golfkenttää ja kokemisen jokainen niistä on arvoinen, rikas golfkulttuuri Leviltä Ahvenanmaalle. Haluan nostaa tätä kulttuuria ja upeita kenttiämme esille. Ja mikä parasta, tämän matkan avulla meillä on mahdollisuus tehdä hyvää - kaikki tutkimusmatkan tuotot ohjataan suomalaisen yrittäjyyden ja nuorten golffareiden tukemiseen. Kertynyt tuki ohjataan Golfliiton junioritoiminnan projekteille sekä Golffin kehittämissäätiön alaisuudessa toimivalle Mikko Ilosen ja Minnea Blomqvistin junioritoimintaa tukevalle rahastolle!

Käytännössä tämä tarkoittaa, että heinä-elokuussa 2023 soluttaudun vieraspelaajaksi 30 eri kentälle 30 päivän aikana. Golfkentät voivat sijaita missä tahansa Suomessa, mikä luo matkalle mielenkiintoisen logistisen haasteen. Samalla kokeilen, kumpi kestää paremmin: peffa sähköauton penkkiä lähes 3000 km matkan ajan, vai jalat 30 golfkierrosta 30 päivän aikana.

Matkan aikana dokumentoimme kokemukset matkasta ja kentistä. Valikoiduille kentille tehdään myös kenttä arvosteluita sekä erilaisia videokoosteita. Tämän lisäksi pelaan tunnettujen ja vähemmän tunnettujen suomalaisten golffareiden kanssa kierroksia syventyen liiketoimintaan ja yrittäjyyteen.

En halua pelkästään pelata golfia. Haluan oppia, mitä golfkkulttuuri todella merkitsee meidän suomalaisten silmissä. Tätä varten tutkijan roolin lisäksi otan myös kirjailijan roolin, tehdessäni kenttäarvosteluja ja jakamalla kokemukseni sosiaalisen median kanavissa sekä päiväkirjani muodossa.

Tämä ei ole pelkkä golfretki. Tämä on tutkimusmatka, jonka avulla haluan nostaa esille suomalaista golfkulttuuria ja golfkenttiämme. Haluamme olla mukana tukemassa suomalaista yrittäjyyttä ja nuorten liikuntaa.

Voit seurata matkaani tällä sivustolla päiväkirjan muodossa, sosiaalisessa mediassa sekä GameBookissa, jossa päivitän pelitulokseni. En siis ole tällä matkalla yksin. Kenties sinä itse tai ystäväsi tulevat osaksi tarinaani, kun pelaan kierroksen tuntemattomien ihmisten kanssa. Älkää siis yllättykö, jos ilmestyn flaittiinne!

Mikä tekee matkasta vieläkin jännittävämmän on se, että taitan sen sähköautolla. Tarkoituksena on testata, onko mahdollista kulkea melkein 3000 km sähköautolla mukavasti ja tehokkaasti. Ja kun päivän pelit ovat ohi, löydän itseni nukkumasta autossa, teltassa, hotellissa tai tuttujen luona. Tämä on Suomen kesä parhaimmillaan!

ÅGK, Slottsbanan

Matka alkaa pohjoisessa Leviltä Heinäkuun puolessa välissä ja suuntaan kohti etelää, kohden Ahvenanmaata, matkalla nauttien golfkentistä, luonnon kauneudesta ja ennen kaikkea ihmisistä, joita kohtaan matkallani. Reittikartta, aikataulut ja mukaan valitut kentät julkaistaan pian!

Joten jos näet minun tulevan golfkentällesi, tule moikkaamaan! Mikäli sinulla on mielessä jokin huikea kohde jossa käydä samalla kun olen teillä päin, laita viestiä - olisi mukava jutella enemmänkin!

Voit siis seurata matkaa yrittajagolf.com -sivustolla ja Tikotokissa, Instassa , sekä GameBookissa pelitulosten muodossa. Matkani on mahdollinen lukuisien yritysten ja yhteisöjen tuen ansiosta, kuten Autolle.com, Elisa, Työeläkevakuutusyhtiö ELO, Videobot, Feedbackly, Fennia, Jatkotarina ja monien muiden.

Tämä matka on omistettu Suomen golfkulttuurille ja sen arvon tunnustamiselle. Lähde mukaan seuraamaan tätä ainutlaatuista matkaa!

Previous
Previous

Garmin Epix 2 Pro: Väyliltä Arkeen

Next
Next

Pro Golf -lasit vs. Piilarit - Golffarin valinta on?