jaakko full res-2 kopio.png
Jaakko-9.png
jaakko full res-2 kopio.png

Olen ehdolla suomen yrittäjien varapuheenjohtajaksi jatkokaudelle


Olen tällä hetkellä istuva varapuheenjohtaja erityisenä huomiona Nuoret yrittäjät, Järjestön kehittäminen ja yrittäjien hyvinvoinnin sekä liiketoiminnan edistäminen.

Katso video

SCROLL DOWN

Olen ehdolla suomen yrittäjien varapuheenjohtajaksi jatkokaudelle


Olen tällä hetkellä istuva varapuheenjohtaja erityisenä huomiona Nuoret yrittäjät, Järjestön kehittäminen ja yrittäjien hyvinvoinnin sekä liiketoiminnan edistäminen.

Katso video

Suomi - maailman paras maa yrittää

Untitled design (67).png

Alkuun on aina hyvä kertoa, miksi haluan tehdä työtä ja käyttää omaa aikaa yhteisen tavoitteen eteen.

Olen koukussa siihen tunteeseen, että asiat jota teen kasvaa ja kehittyy sillä paikalla oleminen tappaa. Minä haluan luoda kasvua - uskon, että siihen minut on tehty. Suomessa tuota kasvua ei saada millään muulla kuin sillä, että meitä yrittäjiä on enemmän, yrittäjät menestyvät paremmin, työllistävät enemmän ja voivat paremmin.

Tätä tunnetta johdan myös järjestötoimintaani. Uskon, että voin joskus lukea The Economistin kannesta: "Finland - the best country in the world to be an entrepreneur!". Se on suurin syyni tehdä töitä yhteisen paremman ja yritteliäämmän Suomen eteen!

Toinen tärkeä asia ja syy minulle sitoutuu myös tuohon juuri mainittuun kasvuun. Kasvu henkilökohtaisemmalla tasolla on mukana aina myös yrittäjien toiminnassa. Henkilön oma oppiminen ja yrityksen kasvu ovat ratkaisevia elementtejä jokaisen yrityksen menestykselle.

Viimeiset kaksi vuotta varapuheenjohtajana ovat opettaneet paljon mutta uskon, että opittavaa on vielä paljon. Toisaalta myös näen, että varapuheenjohtajuus auttaa omaa yritystäni menestymään mutta voin tehdä myös saman muille eli mahdollistamaan kaikille verkostossamme oleville yrittäjille lisää kasvua ja liiketoimintaa.

Siksi olen ehdolla ja tämä työ on minulle tärkeää. Minä haluan, että Suomi on maailman paras maa yrittää - minä olen yhä valmis tekemään töitä sen tavoitteen eteen!

Logo harmaa.png
 
 
 
 

TArina

Yrittäjyys ja ideointi ovat selkäytimessäni. Ruohonleikkuufirma Nurtsit Bois avasi urani yrittäjänä, kun perustin 12-vuotiaana ensimmäisen yritykseen verrattavissa olevan viritelmäni. Siitä lähtien olen ollut mukana monessa. Tie on vienyt muun muassa toimistosiivouksesta kiinteistönvälitykseen ja matkaoppaaksi.

Tänään olen juuri täyttänyt 30 vuotta ja olen  Startup yrityksen Feedbacklyn perustaja ja toimitusjohtaja. Rakennamme yhdessä maailman makeinta ja tehokkainta asiakaskokemuksen mittaukseen kehitettyä työkalua. Lopputuloksena on asiakastiedon keräämisen ja kommunikaation monikanavaistuminen - siihen tarpeeseen on kehitetty Feedbackly.

Tavoitteemme on kasvattaa erityisesti verkkokauppojen ja vähittäiskaupan myyntiä paremman monikanavaisen asiakaskokemuksen kautta. Tällä hetkellä Feedbackly on vauhdilla kasvava startup, joka tavoittelee maailman ykköspaikkaa monikanavaisen asiakaskokemuksen mittaamisessa ja sen tuottamassa analytiikassa.

Järjestöurani ei pituudessa mitattaessa ole vielä kovinkaan pitkä mutta olen tehnyt sitäkin enemmän. Näen sen kuitenkin vahvuutena sillä olen nuoresta iästäni huolimatta Suomen Yrittäjien kautta historian nuorin Varapuheenjohtaja. Tämän lisäksi vaikutan Varsinais-Suomen Nuorissa yrittäjissä, Varsinais - Suomen Yrittäjien Hallituksessa, työvaliokunnassa, Suomen Yrittäjien hallituksessa sekä Turun Yrittäjissä.

 
 
Olen tuntenut Jaakon jo pitkään ja tehnyt hänen kanssaan töitä useassa yrittäjyyteen ja yhteiskunnallisiin asioihin liittyvissä projekteissa. Jaakolla on vahva linkki päättäjiin ja käy avointa keskustelua koko alueemme kuin myös Suomen yrittäjyyden kehittämiseksi.
— Lauri Kattelus, Kaupunginhallituksen PJ, Turku
Jaakko on hyvin sitoutunut varapuheenjohtajan tehtävän hoitamiseen ja perehtynyt Suomen Yrittäjien asioihin, ymmärtäen järjestön eri toimintamallit. Hän on tämän lisäksi ollut jatkuvasti esillä mediassa yrittäjien äänitorvena sekä upeana esimerkkinä menestyksekkäästä nuoresta startup-yrittäjyydestä.
— Sanni Kaikkonen, Puheenjohtaja, Helsingin Nuoret Yrittäjät
 
 

Mihin vaikutin edellisellä kaudella?

Vaikkakin olen tehnyt paljon edunvalvontavaikuttamista on oma painopisteeni ollut järjestötyön puolella. Erityisesti nuorten toiminta on ja tulee jatkossakin olemaan tärkeä osa tekemistä. Samoin olen aloittanut kasvu- ja maahanmuuttajayrittäjien toiminnan SY:ssä yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Saadaksemme kasvua ja vaikuttavuutta meidän tulee pystyä hallitusti uudistumaan. Tämän vuoksi olenkin ollut vahvasti vaikuttamassa strategiakeskusteluun sekä jo aiemmin tehtyyn  järjestöuudistukseen. Vaikka prosessit eivät vielä ole valmiita ja keskustelu on ollut ajoittain kipeääkin, olemme ottaneet tärkeitä askeleita eteenpäin.

DOA9hGDWsAAYLhA kopio.png
 
 
Jaakko-9.png

Valmis tekemää duunia


Minulle yrittäjyys on kaikki kaikessa. Viimeiset kaksi vuotta olen istuvana varapuheenjohtajana tehnyt kaikkeni, jotta Suomi olisi parempi maa yrittää.

Olen nuori, minulla on kova työmoraali ja haluan oppia! Mikäli et usko, lue alta, miltä ensimmäiset kaksi vuotta varapuheenjohtajana näytti.

Olen yhä valmis tekemään töitä yhteisen tavoitteemme eteen!Katso video

Valmis tekemää duunia


Minulle yrittäjyys on kaikki kaikessa. Viimeiset kaksi vuotta olen istuvana varapuheenjohtajana tehnyt kaikkeni, jotta Suomi olisi parempi maa yrittää.

Olen nuori, minulla on kova työmoraali ja haluan oppia! Mikäli et usko, lue alta, miltä ensimmäiset kaksi vuotta varapuheenjohtajana näytti.

Olen yhä valmis tekemään töitä yhteisen tavoitteemme eteen!Katso video

VPJ kausi numeroina

  • Yli 200 matkustuspäivää

  • Yli 130 hotellissa nukuttua yötä

  • Yli 100 yrittäjien tapahtumaa

  • 22 mediaosumaa / haastattelua

  • 13k yrittäjää omassa rakennetussa verkostossa

  • 88 Yrittäjien kokousta

  • 80 tavattua kansanedustajaa / päättäjää

  • Tuhansia kilometrejä matkustusta

 
 

Teemat

Verkostomme on suurin vahvuutemme

Nuoret yrittäjät ovat tulevaisuus

Haluan, että tulevaisuudessa järjestömme paras jäsenetu on oma verkostomme. Jokaisen yrittäjän ydinliiketoimintaa on luoda lisää liiketoimintaa.

Tavoite: Yhteinen toimintamalli / alusta, jota jokainen yrittäjä voi hyödyntää liiketoimintansa tueksi riippumatta millä alueella toimii. Verkostoituminen on helpompaa myös toisten paikallistyhdistysten ja alueiden välillä.

Suomi ja yhtälailla järjestömme on siinä pisteessä, että tarvitsemme entistä enemmän nuoria mukaan. Uskon, että meidän ainoa mahdollisuutemme on saada useammat nuoret innostumaan yrittämisestä.

Tavoite: Sain jo nostettua nuorten ja kasvuhalukkaiden yrittäjien roolia myös uudistettavassa strategiassa mutta tavoite on yhä kehittää toimintaa saada kasvatettua nuorten osuutta jäsenistöstämme kohti yhteistä 15% tavoitetta - Jäsentemme keski-iän nousu pysähtyy!

 

Yrittäjyyden edellytykset kuntoon

Järjestötoiminta kehittyy

Maailma muuttuu ja Suomen kilpailukyvyn on pysyttävä mukana. Uusien yrittäjien ja uusien kasvavien yritysten tukeminen on tärkeää mutta emme voi vain luottaa siihen, että yrittäjät yksin hoitaisivat homman.  Myös työmarkkinajärjestelmä tulee päivittää 2000 -luvulle!

Tavoite: Tavata vähintään yhtä monta päättäjää kuin edelliselläkin kaudella. Saada edistettyä mm. ansiosidonnaisen työttömyysturvan laajentamista kaikille työssäkäyville, saada lisää läpinäkyvyyttä järjestökenttään sekä edistää omistajan- ja sukupolvenvaihdoksia.

Halusimme tai emme maailma muuttuu ympärillämme. Olemme ottaneet järjestönä tärkeitä askeleita sen suhteen, että olemme yhtä mieltä siitä, että paikalleen emme voi jäädä. Ajattelen, että ennemminkin kuin kertarysäyksellä niin asioita muutetaan hallitusti, jotta voimme säilyttää omat vahvuutemme.

Tavoite: Jatkan työtä tärkeiden kasvuyrittäijen sekä maahanmuuttajayrittäjien kanssa, jotta saisimme nostettua vaikuttavuutta näissä meille haastavissa kentissä.

 
 
 
Jos haluaa rakentaa tulevaisuutta, kannattaa antaa vastuuta niille, joilla on osaamista, tahtoa ja yrittäjäuraa edessä vielä vuosikymmeniä - Siksi Jaakko.
— Joona Kotilainen, Varapuheenjohtaja, Joensuun Yrittäjät
 
 

Luottamustoimet ja CV

Koulutus

KTM, Kansainvälinen liiketoiminta, markkinointi ja rahoitus
Turun Kauppakorkeakoulu

2014

MBA Studies, Marketing, International business
Universidade de São Paulo
2013

Muut

Juontaja, golfopettaja, Keynote, Kirjailija 

Perheyritys Markkinointitoimisto Statiivi

Profea Oy:n hallituksen jäsen 2015-2018

Fb -yrittäjät yhteisön perustaja

Harrastukset

Triathlon, Golf, purjehdus, surf, capoeira

Puisten surffilautojen teko

Asuntosijoittaminen

Maajoukkuetason uppopalloilija

Luottamustoimet + SY

Suomen Yrittäjien Varapuheenjohtaja 2016 -

Suomen Yrittäjien työvaliokunta 2016 -

Suomen Yrittäjien hallituksen jäsen 2015 -

Nuorten Yrittäjien johtoryhmä 2016 -

Kasvuyrittäjien johtoryhmä 2017 -

Turun Yrittäjien Säätiön hallituksen jäsen 2014 -

Varsinais-Suomen Nuoret yrittäjät hallitus (VPJ) 2014 -

Varsinais - Suomen Yrittäjät Hallitus 2015 - 2018

Varsinais - Suomen Yrittäjät Työvaliokunta 2015 - 2018

Yrityskiihdyttämö Creven hallitus 2017 -

Turun Yliopiston edustajisto 2011-2015