Mitä tarkoittaa olla Suomen suurin? Sitä en vielä oikein itsekkään tiedä mutta se, että meitä on jo yli 14 000 tuntuu uskomattomalta. En olisi koskaan yhteisöämme perustaessa osannut edes kuvitella, että olemme tähän mennessä jo auttaneet tuhansia yrittäjiä ympäri Suomen ja jopa ulkomailla. Mutta mistä kaikki alkoi?

Huhtikuu 2017. Olin pitkään yrittänyt löytää apua siihen mistä löytäisin palvelun yritykseni erääseen erittäin spesifiin ongelmaan. Pääsin siihen pisteeseen, että käytin googlen, bingin (älkää kertoko kenellekään) ja jopa Yahoon tiedon etsimiseen mutta ei. Päädyin käymään myös sosiaalisen median kanavat läpi ja oman seinän postailujen ja kymmenien ryhmien jälkeen huomasin, että apua ei löydy. Meillä ei ole yhtä helppoa paikkaa kysyä apua ja keskustella. Ajatus jäi muhimaan.

Toukokuu 2017. Oli sunnuntai-iltapäivä ja olin kahvilla tekemässä viimeisiä rästiötä siltä viikolta. Kaunis kesäpäivä lämmitti läppäriä sillä istuin Turun jokivarressa terassilla ja voimat loppuivat työntekoon. Tuijottaessani tyhjää kahvikuppia, sama ongelma ja tarve tuli mieleeni, joka minulla oli jo Huhtikuussa 2017. Mietin, että "Hitto pitää kai sitä sitten kaikki tehdä itte!". Perustin ryhmän ja kutsuin sinne kaikki yrittäjät, jotka tunnen (niitä olikin yllättävän paljon), Kuin salaman iskusta ryhmässä oli jo yli 1000 henkeä ja keskustelu alkoi soljua. Tarve oli näköjään muillakin. 

Elokuu 2018. Kuuma kesä on takana ja meitä on jo yli 13 000. Olen laskenut, että suoraan apua ja vastauksia yrittäjät ovat saaneet jo yli +15 000 kertaa ja välillisesti varmasti enemmänkin. Tämä on syy miksi olemme olemassa. Jokainen yrittäjä muuttaa maailmaa omalla tavallaan mutta jokainen tarvitsee siihen apua. Olemme virtuaalinen yhteisö yrittäjiltä yrittäjille.

Ja lokakuussa 2018 mentiin yli 14 000. Kasvu jatkuu ja mietin yhä sitä, kuinka paljon enemmän voimme yhdessä tehdä. Olen ylpeä jokaisesta tämän maan yrittäjästä ja onnellinen, että saan luotsata Suomen suurinta kaikille yrittäjille tarkoitettua digitaalistayhteisöä.

-J

Comment