Kesäkelejä odotellessa on hyvä aika ottaa filosofinen näkökanta Golffiin!

Kaiken muun hauskan ohella, yksi intohimoistani on myös golf. Ja jotta elämä ei kävisi tylsäksi niin myös opetan jonkin verran ja löytänyt peliin täysin uuden ulottuvuuden. Se, että joutuu oikeasti miettimään mikä toimii ja mikä ei toisen näkökulmasta ja näkee onnistumisen ilon ja ilmeen toisten ihmisten kasvoilla on hetken päästä ehkä jopa parempi tunne kuin se, että itse käy linttaamassa täydellised draivin.

Mutta, jengi yleensä kysyy, että "Miten helkutissa olet päässyt omaan tasoitukseesi? Ethän sä ole ammattigolffari!" Kyllä, tässä vaiheessa sydämmeni särkyy joka kerta. Niisk. Mutta ymmärrän mitä he tarkoittavat. Minun tasoitukseni on tällä hetkellä jotain 3 ja 5 viiden välillä. Muistaakseni 4,3 kesän päätyttyä. Jos joku jaksaa tarkistaa ja ilmoittaa niin korjaan tämän kohdan mielellään.

Niimpä aloin miettimään, että mitkä asiat ovat kaikista tärkeinpiä tasoituksen tiputusprosessissa kohti singeliä ja sen ali! Nyt ottakaa kauhtuneet vanhat käsitykset päästänne, ymmärtäkää, että tämä prosessi toimi minulle itselle ja saattaa sisältää vähän jopa ironiaa koska olen melkein nämä kaikki virheet itse tehnyt. Älä siis tee kuten minä tein vaan tee kuten minä sanon!

Olen jokaiseen kohtaan liittänyt kolme asiaa jotka sinun tulee opetella / tehdä / muistaa erityisesti. Mutta näin se lähtee. Kuinka tiputtaa tasoitus alle vitosen ja mikä on tärkeää kussakin tasoituksen tiputuksen vaiheessa?

+ 54

 • Lyö palloja (+10 000)
 • Puttaa (+10 000)
 • ÄLÄ OSTA MAILOJA vaan käy ALKEISKURSSI

Noin, helppoa kuin heinän teko. Mene rangelle ja lyö. Mene putti griinille ja lyö. Yleensä mitä ihmiset tekee ensimmäisenä: ostaa kalliit mailat, ostaa pelioikeus, ostaa pelivaatteet, ostaa Audin jotta voi mennä kentälle, juo kaljaa klubilla ja pahimmillaan ostaa mäkin golf kentältä. Ja tämä kaikki vain huomatakseen, että ei osaa pelata ja alkaa vituttaan. Näin saadaan tasoitus pois tuosta 54stä.

36

 • Puttaa (+10 000)
 • Osta HELPOT MAILAT
 • Opettele katsomaan palloon.

Next step eli 36! Pääset vihdoin "oikeille" kentille pelaamaan ja et ole enää klubin pahin tuuppari. Aina löytyy joku joka tuuppaa sinua pahemmin. Voit siis ottaa rennosti! EI! Mene putti griinille ja puttaa itsesi hengiltä. Mikään ei ketuta enempää kuin se, että olet ensimmäistä kertaa puttaamassa paria (tai böröä), ja se tapahtuu jossain tässä kieppeillä, ja lopulta puttaat 7 kertaa kahdesta metristä koska "Ei vaan kulje tänään". Tässä vaiheessa olet varmaan myös jo oppinut hiukan omasta lyönnistäsi ja itsestäsi golffarina, joten on hyvä aika investoida hiukan mailoihin.

"Ei vaan kulje tänään" -kaikki golffarit aina

Hanki HELPOT mailat ja kysy ammattilaiselta mitä se tarkoittaa. Unohda ne iänikuiset jaarittelut "Tigerikin on pelannut näillä" ja hanki oikeasti anteeksi antavat kepit. Ja seuraava steppi on jotain mitä itse en oikein vieläkään osaa - katso sitä hiton palloa kun lyöt. Opin tämän ehkä jossain 5-10 välissä itse ja voin kertoa, että helpommallakin ois päässyt. Mieti aina, että sinun tulee nähdä löyntisi jälki ja laskea montako kolikkoa lyöntijälkeen mahtuu ennen kuin katsot pallon perään.

22

 • Opettele chippaamaan rauta 8lla ja 7lla (Jätä lob wedge laukkuun!)
 • Pelaa PALJON
 • Älä ole tyhmä

Tässä vaiheessa jokainen golffari ajattelee viimeistään ensimmäisen kerran "Minähän osaan pelata!". Siitä yleensä seuraa (varsinkin miehillä, luoja tietää miksi) se, että jokaisella par kolmosellakin vedetään bägistä draiveri ja sitten ihmetellään kun pallo on kauempana reikää kuin ennen lyöntiä. Opettele pelaamaan fiksusti ja hallitusti. Tarkoitus ei ole olla ottamatta riskiä kokonaan tai alkaa seiftaamaan täysin vaan ottaa tyhmät virheet pois. Ei, se pallo ei mene puusta läpi sillä puu ei ole "90% ilmaa" vaan se PUUTA! 

Tämä meneekin samaan kategoriaan. Unohda wedget. Sandillä et lyö mistään muualta kuin hiekasta. Piste. Kaikki muut lyönnit max pitcheri. Et osaa lyödä wedgeillä, älä lyö niillä, lyö rauta kasilla, sen osaat! Näiden ansioista tasoituksesi tulee suhisten alas.

12

 • Hanki helpommat mailat
 • Kokeile, hae tuntumaa ja hassuttel
 • Hanki apua
 • Lähde lenkille

Armon numero 12. Nyt jokaisella alkaa jo singeli häämöttämään ja olo on vähintään kuin ben hoganilla. Tähän mennessä olet varmaan ostanutkin jo ne ben hoganin vanhat bleidit, uudet taotut titut tai pidennetyllä varrella olevan ammattilaisen driverin. Jep saman tien vaihtoon. Et ole vielä ammattilainen ja ainoa asia mitä nämä "Huippu stagat" sulle tekee on hajottaa sun pelin koska et osu palloon. Eli yhä, muista tarkistaa, että et pelaa liian vaikeilla välineillä. Toisekseen harva pääsee alle 10 tasurin ilman minkäänlaista apua - itse opin tämän vaikeimman kautta. Ota siis PRO avuksi ja lopeta vikinä. Ja sitten tärkein. Suurinpia syitä miksi jengi ei pääse alle 10 tasurin on vain se fakta, että toistetaan samoja vanhoja juttuja (ja virheitä) uudelleen ja uudelleen. On aika löytää jotain uutta ja saada pelistä erilainen ote. Pelaa kierros vain kahdella mailalla. Opette lyömään lobbi rauta nelosella ja vedä Happy Gilmoret. Näin saat täysin uuden tuntuman peliin ja yhtäkkiä huomaatkin pystyväsi chippaamaan puukolmosella ja avaamaan 180m pitcherillä. Neat hein?

Ainiin ja jos meinaat pelata ja pysyäkkin singelissä, ikävä kyllä se tarkoittaa yleensä myös jo keholta suorituskykyä. Eli kuntoile, venyttele ja pidä kehostasi huolta. Muuten se ei jaksa tarpeellista määrää harjoittelua tai kierroksia, jotta tulosta syntyisi.

8

 • Master your wedges - valitse luottowedgesi
 • Keskity löymään pitkälle
 • Puttaa (Miljoona kertaa)

Oh the glory - olet saapunut golffareiden kermaan, tuohon valiojoukkoon eli olet singeli pelaaja! Tähän kastiin pääseekin vain noin 1% kaikista golffareista! On sanomattakin selvää, että tämän pisteen yli päästäkseen pitää pelata paljon ja harjoitella paljon. Mutta itsellä seuravalle stepille pääsyn ratkaisi nämä asiat. 

Opettele pelaamaan wedgeilläsi. Nyt on hyvä aika ottaa bägiin lob wedge ja alkaa menemään syvemmälle wedgien sielunelämään. Itseasiassa valitse lempi / luottowedgesi ja mene sen kanssa naimisiin. Tähän asti olet rekisteryöidyssä parisuhteessa ainoastaan putterisi kanssa. Nyt moniavioon ja wedge mukaan. Nyt vasta ensimmäistä kertaa sillä, että lyöt pitkälle alkaa olemaan merkitystä tulokseesi. Saat paikkoja tehdä tulosta enemmän ja enemmän pirkkuja. Eli opettele lyömään myös pitkälle. Kokeile josku lyödä TÄYSILLÄ! Saatat yllättyä kuin hyvältä se tuntuu! ;) Mitä lähemmäs nollaa mennään, sitä suurempaa rooliin puttaaminen tulee. Eli nyt puttaa miljoona kertaa.

5

 • Chippaa wedgeillä
 • Opiskele. Opiskele.
 • Valitse pallo
 • Puttaa (Kaziljoona kertaa)

Näin. Helppoa eikö? Opettelet vain chippaamaan! Noh nyt alamme olemaan pelissä jo niin pitkällä, että tuntuma, spin ja muut höpöhöpöt alkavat oikeasti olemaan tärkeitä. Nyt mennään henkimaailman juttuihin. Jos sinun fysiikka on antanut myöden tähän asti, pärjäät sillä pidemmällekkin. Itsellä iso muutos kaikessa tapahtui 5 kohdalla. Piti nimittäin alkaa opiskelemaan millä hitolla tätä nyt ruuvataan alemmas. Ahmi kirjallisuutta ja hyödynnä aiemmin mainitsemaani PROta ja kokeile vaikka opettaa muita. Opit itsekkin täysin uusia juttuja. 

Henkimaailman hommia. Olet jo rekisteröinyt parisuhteesi putterin sekä wedgen kanssa, nyt on lasten aika. Kun katsot putteria ja wedgeä pitää tulla "Hole in one par 4lla" olo. Kun otat pallon käteen ja kopautat sitä pari kertaa etuhampaaseen vienosti pitää tulla samanlainen olo kuin silittäisi oman vauvan  pyllyä (tai mistä minä tiedän - ei minulla lapsia ole.) Eniei, you got the point. Sinun täytyy luottaa pelivälineeseesi - 100%. Jos peli ei kulje, heitä pallo helkkariin ja etsi toinen (Helpompi ja halvempi kuin mailja ;) ) 

Niin ja puttaa ihan helvetisti - tästä ei pääse. Sori.

Alle 3

Jos joku tietää niin minä mielellään kuulisin sillä 15 vuotta golffia takana ja ei mitään hajua miten tuonne lykitään. Arvostan jos joku sen kertoo! 

Kesäkelejä odotellessa!

Comment