Olen jo pitkään puhunut asiakkaan matkan analysoinnista ja sen ymmärtämisen tärkeydestä. Törmäsin kuitenkin aika usein siihen, että konkretia puuttui ja liikkeelle lähtö tuntui asiakkaille ja jopa itsellekin melko työläältä.

Tästä lähti ajatus liikkeelle, että tarvitsemme jonkin työkalun helpottamaan tätä työtä. Kyllä - Feedbackly hoitaa myös tätä tehtävää mutta se on keskittynyt enemmän tuon rakennetun asiakkaan matkan kehittämiseen. Tämänpä vuoksi tarvittiin vielä yksi pieni palanen siihen, että päästään alkuun. Helpoiten pääsisimme liikkeelle ihan excelillä. Niinpä sellainen toteutettiin.

Pohjaa käyttämällä, liikkeelle lähtö on helpompaa, nopeampaa ja pidät huolen siitä, että olet huomioinut tärkeimmät seikat asiakaskokemuksesi kehittämisessä. 

Linkattiin tuo asiakkaan matkan rakentamiseen tarkoitettu pohja Feedbacklyn sivuille tänne.

Tsemppiä kokemusten kehittämiseen!

-J

Linkki: http://blog.feedbackly.com/free-template-download-our-free-customer-journey-map-template/

Comment