Kuinka paljon henkilöbrändi maksaa?

Henkilöbrändien rakentamisessa ja kehittämisessä törmään pitkälti kahteen myyttiin. Nämä ovat yleisimpiä brändin rakentamisen esteitä. Jokainen voi kuitenkin aloittaa henkilöbrändien rakentamisen helposti ja edullisesti. Yleisimmät myytit joihin törmään:

“Käytännön toteutus on hankalaa ja aikaa vievää”


“Brändin rakentaminen on kallista”


Nykyaikaiset työkalut ovat kuitenkin muuttaneet markkinaa siten, että nykyään kuka tahansa voi rakentaa omalle henkilöbrändilleen hyvän pohjan, josta lähteä ponnistamaan. Ensimmäistä myyttiä olen jo pitkään pyrkinyt murtamaan ja olen kirjoittanut siitä myös selkeän oppaan ja löydät sen täältä.

Hypätään suoraan toiseen myyttiin. Kysymys siis kuuluu, mitä henkilöbrändin rakentaminen maksaa? Pitkäjänteisesti oman brändin kehittäminen toki vaatii aikaa ja vaivaa mutta alkuun pääsee helposti. Jokaisen brändin pohja, erityisesti henkilöbrändin, on digitaalinen olemassaolo eli verkkosivut ja sosiaalinen media. (ks. opas yllä). Olen omasta puolesta käynyt läpi satoja eri tapoja tehdä tämän ja tässä yksi suosikkini. Vaihtoehtoja on myös paljon.

- Helppokäyttöinen verkkosivualusta: Squarespace.com - 11€/kk
- Helppo logon rakennustyökalu: Looka.com - 18€ / logo
- Verkkosivun domain: Namecheap.com - 8€/vuosi
- Yksi kuva ammattikuvaajalta: Monia löytyy - 100€

Yksinkertaisella matematiikalla saamme ensimmäisen vuoden investoinniksi 258€ / vuosi ja toisesta vuodesta eteenpäin 130€ / vuosi. Investointi on pieni hyötyihin nähden mutta vaatii toki pientä perehtymistä. Tämä kuitenkin kertoo sen, että melkein kuka tahansa voi alkaa rakentamaan itselleen ammattimaista henkilöbrändiä.

-J

Previous
Previous

Henkilöbrändin ABC - kuinka rakennan henkilöbrändin, joka tukee työllistymistä?

Next
Next

Mikä on henkilöbrändi?