+50 melkein ilmaista työkalua, jota ilman et halua elää

+50 melkein ilmaista työkalua, jota ilman et halua elää

Maailma on muuttunut hurjasti nopeassa ajassa ja enää ei tarvitse olla suuryritys, jotta voi nauttia tehokkaista ja pitkälle kehittyneistä markkinoinnin, hallinnon, rekrytoinnin ja liiketoiminnan työkaluista! Kasvuyritysten skaalaaminen ei ole helppoa ja oman skaalautuvan liiketoimintamallin etsintä on aina ensimmäisenä mielessä mutta toisaalta on myös tärkeää, että oma toiminta ja työkalut skaalautuvat yrityksen mukana.

Kasasin listan viimeisen viiden vuoden aikana käyttämistämin ohjelmistoista, joilla käytännössä kaikilla pienet pääsevät liikkeelle ilmaiseksi tai melkein ilmaiseksi. Tämä ei ole mainos kenellekkään vaan tärkeintä on se, että sinä yrittäjänä tai business johtajana pystyt tehostamaan omaa päivittäistä tekemistäsi ja keskittymään paremmin omaan tekemiseen.

Työkalut on karkeasti kategorisoitu niiden tärkeimmän käyttötarkoituksen mukaan - jotkin ovat useammassa kategoriassa sillä aina ei kategoria osu kohdalleen! Tässä omat kokemukseni lyhyesti - jos jotain maailman tärkeintä jäi mielestäsi tältä listalta pois - laita se kommentteihin niin muutkin löytävät sen! -J

Myynti

Drip.co - Helppo ja yksinkertainen sähköpostimarkkinoinnin automaation työkalu. Mikäli olet alussa markkinoinnin automaation kanssa - tämä on hyvä työkalu aloittaa
Close.io - Myynnin täskien ja tapahtumien automatisointiin ja hallintaan tarkoitettu työkalu
LeadFuze - Automatisoitu työkalu liidigeneraatioon outbound myyntiin
AppDataRoom - Suunnittele ja käytä myyntipresentaatioita helposti lennosta ja matkalla
Feedbackly - Käännä asiakaspalaute lisämyynniksi lisämyynnin ja ristiinmyynnin avulla

Analytiikka

Google Analytics - Seuraa ja mittaa verkkosivujen perusanalytiikkaa. Työkalu vaatii hiukan paneutumista mutta on ilmainen.
Crazy Egg - Erittäin helppo työkalu mittaamaan ja seuraamaan verkkosivujesi kävijöitä. Yksi parhaista heat map -työkaluista.
Mix panel - Ammattitason mobiiliin ja verkkopalveluihin tarkoitettu analytiikka työkalu, joka auttaa ymmärtämään käyttäjiäsi. 
Geckoboard - Analytiikan esittämiseen tarkoitettu Dashboard, jonne voi tuoda dataa useasta eri lähteestä ja organisoida sen haluamma tavalla.
MOZ - Verkkosivujen SEO optimointiin tarkoitettu työkalu, jolla voi analysoida kilpailijoita ja heidän suoriutumistaan toimialalla.
Kissmetrics - Mix Panelin kaltainen työkalu, jolla seurataan ja analysoidaan asiakkaan käyttäytymistä verkossa

Markkinointi

Sumome - Käännä verkkosivustosi kävijät liideiksi erilaisilla lomakkeilla, pop upeilla ja sosiaalisen medianjakotyökaluilla.
Adwords - Mainosta Googlen hakukoneessa ja mainosverkostossa
Found.ly - Segmentoi liidejä, etsi niiden yhteystietoja ja ole yhteydessä heihin perustuen tämän työkalun keräämään dataan
LeadGenious - Sopii pk -yritykselle ja korporaatioille, jotka tarvitsevat liidien rikastusta ja niiden luontia big datan avulla.
Optimizely - A/B testaus työkalu verkkosivujasi varten. Kokeilet helposti kumpi versio sivuistasi toimii paremmin.

Asiakastuki

Intercom - Erikoistuu voimakkaasti viestintään olemassa oleville asiakkaille sekä juuri pilviohjelmistojen asiakkuuksien hallintaan. Intercomilla on helppo yhdistää chat sekä muiden kanavien tuki ja hallita SaaS -ohjelmiston asiakasrekisteriä. Esimerkiksi meillä on chat tuki oman verkkopalvelumme sisällä.
Zendesk - Asiakastuki ohjelmisto, jossa tiketöinti ja chat työkalu. Lähtee liikkelle hyvän tukiportaalin rakentamisesta ja tarjoaakin siihen tehokkaat työkalut. Valmiit artkkelipohjat ja sen kohtuullisen helppo ylläpito.
Freshdesk - Pääasiassa Zendeskiä vastaava työkalu hiukan erilaisilla hinnoitteluperiaatteilla. Freshdesk sopii hiukan paremmin pienen skaalautuvan yrityksen tarpeisiin. Tässä työkalussa on myös kohtalaisen hyvät mahdollisuudet seurata tuen suoriutumista havainnollistavan analytiikan avulla.
Helpscout - Pyrkii erikoistumaan asiakassuhteen parempaan hoitamiseen ja hallintaan. Helps Scoutilla voit automatisoida asiakastuen perustarpeet ja sen hinta skaalautuu mukavasti yrityksen koon mukaan.

Asiakaskokemus ja palaute

Feedbackly - Ilmainen työkalu, jolla voit mitata helposti yhdellä kertaa kaikki tarvittavat kanavat. Selkeät raportit sekä lisämyyntiominaisuudet tekevät tästä varsin hyödyllisen työkalun.
SurveyMonkey - Helppo ja yksinkertainen työkalu lomakkeiden tekemiseen ja suurempia kyselyiden hallintaan. Meillä itsellä luonnollisesti Feedbackly käytössä, joten saamme tarpeet sieltä mutta Survey Monkey erityisen hyvä ja näppärä suurempien lomakkeiden teossa.
UserTesting - Testauta verkkosivusi oikeilla käyttäjillä. Saat hiirenseuranta raportit sekä videot siitä, mitä ihmiset tekevät verkkosivuillasi.
uxTesting.io - Nykyään mobiili on entistä tärkeämpi, joten tällä työkalulla voit mitata miten ihmiset käyttävät mobiiliaplikaatiotasi. Helpot käytettävyysraportit auttavat sinua kehittämään aplikaatiota entistä paremmaksi.

Back office

Pipedrive - Erittäin tehokas myyntiin erikoistunut CRM työkalu, jossa visuaalinen myyntiputki
Hubspot - Hiukan pidemmälle ehtineille tarkoitettu enemmän markkinointiorientoitunut CRM työkalu, jossa erittäin laajat markkinoinninautomaation ominaisuudet. Haittapuolena se, että tulee nopeasti aika kalliiksi. Tarjoaa myös julkaisualustan verkkosivulle. Meillä itsellä on Hubspot käytössä sen monipuolisuuden vuoksi.
Paypal - Yksi maailman käytetyimmistä maksu ja maksun vastaanotto palveluista. Kuuluu jokaisen vähääkään ulkomaan bisnestä tekevän työkalupakkiin
Slack - Erittäin yksinkertainen yrityksen sisäiseen viestintään tarkoitettu pikaviestintätyökalu. Tavoitteena on vähentään sähköpostin määrää yritysten sisällä.
HipChat - Hiukan monipuolisempi mutta monimutkaisempia kuin Slack mutta käytännössä ajaa saman kategorian työkalu. Valitse näistä kahdesta mieluisampi!

Sosiaalisen median työkalut

Hootsuite - Automatisoi sosiaalisen median postausten lähettäminen kaikkiin eri medioihin ja voit myös helposti ajastaa niitä
Audiense - Edullinen mutta tehokas erityisesti twitterin seuraaja hallintaan ja analysointiin tarkoittu työkalu. Lisänä myös instagram analyysi sekä seuraajakunnan kehittäminen.
Buffer - Kuten Hootsuite voit jakaa postaukset helposti yhdellä työkalulla kaikkiin yleisimpiin sosiaalisiin medioihin. Buffer tarjoaa myös sisältöä jaettavaksi mieltymystesi mukaan.
Canva - Erittäin yksinkertainen ja helppo graafisen materiaalin tuottamiseen tarkoitettu työkalu. Et tarvitse käytännössä ollenkaan piirtämis- tai kuvankäsittelytaitoja, jotta voit tehdä näyttäviä kuvia esimerkiksi esityksiin ja sosiaaliseen mediaan - käytännössä myös ilmainen.
Crowdfire - Yksi parhaista social media management työkaluista omasta mielestäni. Helposti automatisoi postaukset, tee automaattiviestejä, ehdottaa sisältöjä sekä voit seurata analytiikalla seuraajiesi kasvua.

Projektien johtaminen

Trello - Voit luoda projekteille tai omalle työlle Trelloon ”Pöytiä”, jolla hallitaan työtehtäviä ja projektien etenemistä visuaalisesti. Meillä itsellä trello on käytössä työntekijöiden ja partnereide perehdyttämiseen. Siihen erittäin näppärä  - pienessä mittakaavassa myös Trellon on täysin ilmainen.
Asana - Tehokas työkalu täskien ja projektien eri työtehvien hallintaan
Basecamp -  Hyvä erityisesti tiimien väliseen projektien hallintaan mm. Mainos- ja markkinointitoimistoille. Projekteja on myös helppo jakaa asiakkaille tarvittaessa
Wunderlist - Täskien hallintaan tarkoitettu työkalu, jossa on panostettu erityisesti visuaalisuuteen sekä helppokäyttöisyyteen. Itsellä Wunderlist on käytössä henkilökohtaisten työlistojen ja täskien hallinnassa.
Evernote - Hyvä henkilökohtaiseen projektien hallintaa sekä muistiinpanojen hallintaan
 

Tehokkuus

Toggl -  Näppärä työkalu työajan mittaamiseen joko henkilökohtaisella, tiimin tai työpaikan tasolla.
Pocket - Voit helposti tallentaa kiinnostavia artikkeleita mobiililla tai selaimessa myöhemmin luettavaksi
Spark - Omasta mielestäni paras sähköpostityökalu. Erityisen tästä tekee älykäs inbox joka jaottelee postit niiden tarkoituksen mukaan
Google Drive - Ilmainen tapa jakaa ja tallentaa kaikki yrityksen tiedostot ja hoitaa niiden hallinta. Myös meillä käytössä.
SignNow - Allekirjoitukseen ja dokumenttien hallintaan tarkoitettuja työkaluja on paljon mutta tämä valikoitui omaan käyttöön yksinkertaisuuden vuoksi. Voit lähettää dokumentteja ja pyytää niihin sähköisiä allekirjoituksia sekä allekirjoittaa dokumentteja itse.

Henkilöstö

Recruitee - Rekrytoinnin hallinnan työkalu, jolla luot helposti työilmoitukset, rekrytointi sivun, otat vastaan hakemukset ja käsittelet ne sekä viestit hakijoiden kanssa. Meillä käytössä —> Katso esim. Feedbackly.recruitee.com
Jobylon - Rekrytoinnin ja onboardauksen työkalu työnantajalle
Anyperk - Työntekijöiden palkitsemis ja motivointiin tarkoitettu työkalu
Upwork -  Palkkaa freelancereita turvallisesti, helposti ja edullisesti globaalisti
Smarp - Työkalu työntekjiälähettilyyden hallintaan ja edistämiseen. Jaa pisteitä ja palkintoja siitä, että työntekijäsi vievät yrityksesi sanomaa eteenpäin omissa sosiaalisissa kanavissaan.

Oppiminen ja kehittyminen

Tree House - Opettele koodaamaan näppärästi verkossa. Helppoa ja hauskaa! (Myös itse käytän)
Blinklist - Tuottaa äänikirja tiivistelmiä. Erittäin edullinen ja voit kuunnella äänikirjojen tiivistelmiä käytännössä missä vain. Mun oma all time favorite työkalu!
Udemy - Digitaalinen yliopisto, jossa voi opiskella laajoja aihealueita tai todella spesifejä asioita tarpeen mukaan. 
Youtube - Ei unohdeta, että nykyään Youtubesta löytyy ohjeet ja opetusta käytännössä melkein mihin ongelmaan tahansa!
Clarity - Apu mentorointiin ja valmennukseen
Coursera - Auta työntekijöitäsi kasvamaan, oppimaan ja etenemään urallansaApu mentorointiin ja valmennukseen

Tästä listasta puuttuu varmasti paljon hyviä työkaluja, joten hophop kommentoimaan vaikka fb statukseen niin tehdään toinen edition mahdollisimman hyödyllisenä! Kiiiitos!

Previous
Previous

Huippukohdennettu liidilista suoraan Linkedinistä

Next
Next

Miten pyöräyttää asiakaskokemus rahaksi - ihan käytännössä!