Teema 1 - Nuoret yrittäjät ovat tulevaisuus

Helpottaakseni asioiden sulattamista, teen jokaisesta teema alueesta pienen valmiiksi pureskellun noston. Näin teemoihin on helpompi päästä sisälle. Näissä lyhyissä nostoissa pyrin tuomaan esille miksi teema on tärkeä ja miksi siihen pitäisi panostaa.

Suomi ja yhtälailla järjestömme on siinä pisteessä, että tarvitsemme entistä enemmän nuoria mukaan. Uskon, että meidän ainoa mahdollisuutemme on saada useammat nuoret innostumaan yrittämisestä. Tämä koskee järjestöä ja sen aktiiveja mutta ennen kaikkea meidän tulisi löytää keinoja motivoida nuoria entistä enemmän yrittäjiksi.

Esimerkiksi Yrittäjyyskasvatus on tärkeässä roolissa jokaisen nuoren urapolkua mietittäessä ja esimerkin näyttäminen nuorille on suuremmassa roolissa kuin uskommekaan. Tarvitsemme nuoria kaikenlaisten yritysten ohjaksiin, jotta muutos saadaan aikaan. Meillä on järjestönä mahdollisuus toimia ponnistuslautana ja turvaverkkona nuorille yrittäjyyteen. Startup -yrittäjyyden uusi nousu on tehnyt paljon hyvää mutta se ei vielä riitä. Meidän tulee raivata tietä myös perinteisimmillä aloilla.

Nuorten silmissä olemme järjestönä myös suunnattoman brändihaasteen edessä! Miten järjestö palvelee ja puhuttelee yrittäjiä joilla yritys kulkee salkussa ja joiden liikkuvuus on helppoa? Tällä hetkellä ei paljon mitenkään.

Haluankin löytää tähän oikeat viestit ja se käytännön keinot, mitä meidän tulee tehdä, jotta myös esimerkiksi kasvuyrittäjät ja uudet juuri aloittaneet yrittäjät pystyvät kokemaan meidän hyödyllisiksi.

Olemme tehneet viimeisen kahden vuoden aikana jo hyvää työtä sen suhteen, että olemme perustaneet kasvavan ja jo lyhyessä ajassa erittäin aktiivisen kasvuyrittäjien verkoston SY:n sisälle, joka vie kasvuyrityskentään viestiä meistä sekä kuuntelee sitä takaisin. Tehtävämme on ennen kaikkea olla kaikkien yrittäjien edunvalvoja.

Startup -ilmiö on uusi teknologian luoma erityisen suurella riskillä ja suurilla tavoitteilla kasvava yrittäjien ja yritysten joukko, joka eivät välttämättä jaa perinteisiä yrittäjyysarvoja. Minä, he ja me kaikki olemme kuitenkin kaikki yrittäjiä. Kysymys kuuluukin, miten puhuttelemme näitä yrittäjiä tulevaisuudessa?

Tavoite: Sain jo nostettua nuorten ja kasvuhalukkaiden yrittäjien roolia myös uudistettavassa strategiassa mutta tavoite on yhä kehittää toimintaa saada kasvatettua nuorten osuutta jäsenistöstämme kohti yhteistä 15% tavoitetta - Jäsentemme keski-iän nousu pysähtyy!

Previous
Previous

Teema 2 - Verkostomme on suurin vahvuutemme, hyödynnetään sitä!

Next
Next

Teemani seuraavalle kahdelle vuodelle