Haluan, että tulevaisuudessa järjestömme paras jäsenetu on oma verkostomme. Jokaisen yrittäjän ydinliiketoimintaa on luoda lisää liiketoimintaa. Digitaalisuus ja entistä nopeampi yhteiskunnan muutos luovat uusia haasteita jäsenyrittäjillemme ja meidän tulee auttaa heitä entistä enemmän. Meidän tulisi pystyä luomaan rakenteet järjestöömme, jossa vaalimme avointa bisneksen tekoa.

Haluan olla osaltani luomassa sellaista verkostoa, jossa keskustellaan avoimesti liiketoiminnasta ja haetaan apua ja tarjoajia liiketoimintamme ongelmiin avoimesti. Tällaisena voisi hyvin toimia vain jäsenille tarkoitettu etsi + tarjoa alusta. Vanhan Synergian seuraava askel.

Kuulen paljon puhetta arvokkaista verkostoista ja siitä, miten järjestömme on yksi arvokkaimmista. Uskon, että meillä on kuitenkin paljon parannettavaa avoimuudessa ja uskalluksessa tehdä enemmän liiketoimintaa.

Tällä puolella tehdään jo työtä paljon, mutta tekemistä vielä riittää. Onhan meidän tavoitteemme myös parantaa jäsenyrittäjiemme kasvumahdollisuuksia ja luoda heille arvoa. Vaikka järjestömme jäseniä onkin yritykset, Suomen Yrittäjät on ennen kaikkea Yrittäjien järjestö! Kukaan yrittäjistäkään ei tee liiketoimintaansa yksin. Jos ei muuta niin vähintään asiakkaat on myös yksinyrittäjällä - tämän vuoksi verkostot ovat tärkeitä eikä kenenkään tulisi yrittää yksin.

Tavoite: Yhteinen toimintamalli / alusta, jota jokainen yrittäjä voi hyödyntää liiketoimintansa tueksi riippumatta millä alueella toimii. Verkostoituminen on helpompaa myös toisten paikallistyhdistysten ja alueiden välillä. Tavoittelen myös lisää yhteistyötä ulkoisten toimijoiden kanssa kuten esim. nuorkauppakamari, joka on käytännössä kokonaan hyödyntämättä.

-J


Comment