Kuinka hyödynnän henkilöbrändiä työnhaun tukena?

Ville Tolvanen totesi blogissaan, että “Sinä olet media” . Ville viittasi tässä siihen muutokseen, joka maailmalla ja viestinnässä on tapahtunut, että mediat rakentuvat myös suurelta osin juuri ihmisten teoista ja viestinnästä. Itse en ehkä lähde tuota mantraa tuollaisenaan julistamaan mutta voisin hiukan Tuoman Enbuskea sivuten sanoa, “Sinä olet brändi”.

On nimittäin niin, että kuten yhtiöilläkin, meillä ihmisillä on jokaisella brändi. Halusimme sitä tai emme muut ajattelevat meistä jollain tietyllä tavalla. Tämä korostuu erityisesti ammatillisessa elämässä, jossa suureen arvoon nousee saavutuksemme ja se, että miten onnistumme kommunikoimaan omaa osaamistamme. Tämän vuoksi henkilöbrändillä on suuri merkitys siihen, miten onnistumme mm. työnhaussa. Asiantuntijat ja johtajat saavat kovia paikkoja paljolti kokemuksen ja heistä markkinoilla olevan henkilöbrändin vuoksi.

Oman henkilöbrändi voi siis selkeästi auttaa työllistymistä tuomalla omaa osaamista esille luonnollisilla keinoilla. Henkilöbrändin rakentaminen ei ole käytännössä suurta rakettitiedettä vaan se perustuu yksinkertaiseen yhdistelmään jo tuttuja metodeja aina Linkedinin CV päivittämisestä sisällön luontiin. Tärkeintä, että näytään oikeassa paikassa, oikeille ihmisille ja sillä tavalla, joka auttaa sinut lähemmäs tavoitettasi - esim. työllistymistä.

Vaikka henkilöbrändäystä voidaankin (ja pitäisi) käyttää työnhaun tukena, on se erityisesti työkalu pitkälle aikavälille. Eli pieni ajallinen investointi kantaa hedelmää jatkossakin työuralla etenemisessä. Sen vuoksi siihen kannattaa jatkuvasti panostaa, sillä se luo myös aina uusia mahdollisuuksia. Ennen kaikkeahan kyse on siitä muistetaanko sinut oikealla hetkellä!

Jotta pääset helposti alkuun, olen tehnyt yksinkertaisen step by step ohjeen henkilöbrändin rakentamiseen, jota kuka tahansa voi hyödyntää. Saat sen täältä!

Enjoy!

-J

Previous
Previous

Mikä on henkilöbrändi?

Next
Next

Turku Business Lunch - koska yksin syöminen on bäd for your business!